Είσοδος κινδύνου

Περιγραφή
Στέκεσαι, λοιπόν, φίλε αναγνώστη, εμπρός στην Είσοδο κινδύνου…
Πλοηγοί σου, από αυτό το σημείο, 16 συγγραφείς, εκ των ιδρυτικών μελών της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.). Για τον Ανδρέα Αποστολίδη, την Τιτίνα Δανέλλη και τον Φίλιππο Φιλίππου, για τον Σέργιο Γκάκα, τον Τεύκρο Μιχαηλίδη, τον Δημήτρη Μαμαλούκα και τους συντρόφους τους, η “Είσοδος Κνδύνου” σηματοδοτεί το πέρασμα στην άγνωστη ζώνη· αλλά και ένα στοίχημα.
Το στοίχημα ότι, στις 16 ιστορίες, οι ήρωες, οι ιδιότητες, οι χώροι, η εποχή, θα υπακούουν σε κοινές προδιαγραφές, ιστορίες που καλούν τους συγγραφείς τους να αποδείξουν ότι ένας κώδωνας περιορισμών δεν είναι ικανός να επιβάλει ομοιομορφία και επικάλυψη.
“Είσοδος Κινδύνου”, λοιπόν, ή “το Εγχείρημα”· χωρίς προηγούμενο στην Ελλάδα, και, εξ όσων γνωρίζουμε, και εκτός Ελλάδος, στην Αστυνομική Λογοτεχνία, αλλά και γενικότερα. Όπου υπάρχουν αρκετά παραδείγματα έργων στα οποία έχουν συνεργασθεί συγγραφείς είτε στη διαδοχή των κεφαλαίων του βιβλίου είτε στη συν-συγγραφή.
Όμως, στο Εγχείρημα, ο μύθος του κάθε διηγήματος ως σύλληψη και ροή ανήκει, αποκλειστικά, στον συγγραφέα του. Και όπου, παρά το υποχρεωτικό των κοινών προδιαγραφών, οι 16 ιστορίες θα αποδειχθούν ο ορισμός του ετερόκλητου.
Καλώς ήρθες στον μαίανδρο της “Εισόδου κινδύνου”, αγαπητέ αναγνώστη. Μπορείς να αφήσεις το κλειδί στην είσοδο. Σου είναι άχρηστο.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Αποστολίδης Ανδρέας, Γαλανόπουλος Νεοκλής, Γκάκας Σέργιος, Γκόλτσος Αντώνης, Δανέλλης Βασίλης, Δανέλλη Τιτίνα, Κουλετάκη Νίνα, Λυκεσάς Απόστολος, Μαμαλούκας Δημήτρης, Μιχαηλίδης Ανδρέας, Μιχαηλίδης Τεύκρος, Μπασιούκα Αθηνά, Παπαθανασοπούλου Μάιρα, Παυλιώτης Αργύρης Γ., Ράγκος Γιάννης
Επιμελητής: Γκόλτσος Αντώνης
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-501-226-Χ
Σελίδες: 611
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα – Συλλογές , Αστυνομική λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.73 €