Είναι κανείς εκεί;

Περιγραφή
“Έπρεπε να γυρίσω στη Νέα Υόρκη και να ψάξω να τον βρω. Ίσως και να μην ήταν εκεί, αλλά έπρεπε τουλάχιστον να προσπαθήσω…”
Η Άννα Γουόλς είναι επισήμως ερείπιο -σωματικά και ψυχικά. Ξαπλωμένη στον καναπέ, στο σπίτι των γονιών της στο Δουβλίνο, έχει μόνο ένα πράγμα στο νου: να γυρίσει στη Νέα Υόρκη. Στους φίλους της, στην Καλύτερη Δουλειά του Κόσμου και, κυρίως, στον άντρα της, τον Άινταν.
Μόνο που ο Άινταν δεν είναι πουθενά. Δε σηκώνει το τηλέφωνο, δεν απαντά στα e-mail της. Ακόμα κι όταν η Άννα γυρίζει στη Νέα Υόρκη, δεν τον βρίσκει.
Το πρόβλημα είναι πως δεν θυμάται τι συνέβη μεταξύ τους –τι της συνέβη γενικώς τελευταία. Κι όταν αρχίσει να θυμάται, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα…
Θα χρειαστούν ένα τσούρμο θεοπάλαβοι φίλοι, όλα τα μέλη της εκκεντρικής, αξιαγάπητης οικογένειάς της, μια συγκλονιστική αποκάλυψη, δύο γεννήσεις και μια ανεκδιήγητη γαμήλια τελετή για να ισορροπήσει ξανά. Και να βρει τη δύναμη να προχωρήσει παραπέρα…Η Μάριαν Κιζ, μια από τις πιο δημοφιλείς συγγραφείς της Ιρλανδίας σήμερα, μεγάλωσε στο Δουβλίνο, σπούδασε νομικά και έζησε για πολλά χρόνια στο Λονδίνο δουλεύοντας σ’ ένα πληκτικό λογιστικό γραφείο πριν κάνει την πρώτη της συγγραφική απόπειρα.
Το πρώτο της μυθιστόρημα “Watermolon” (“Τεκνο-ποίηση”), κυκλοφόρησε στην Ιρλανδία το 1995 και σημείωσε τέτοια επιτυχία ώστε η Κιζ να χαρακτηριστεί δίκαια εκδοτικό φαινόμενο. Ακολούθησαν τα “Lucy Sullivan is Getting Married”(“H Λούσυ παντρεύεται”), “Rachel’s Holiday”, “Last Chance Saloon” και “Sushi for Beginners”, που έγιναν όλα μπεστ σέλερ -το τελευταίο έφτασε μάλιστα στην πρώτη θέση στη λίστα των μπεστ σέλερ των Sunday Times.
Μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία, τα μυθιστορήματά της έχουν εκδοθεί σε δεκαεννέα γλώσσες και έχουν πουλήσει πάνω από έξι εκατομμύρια αντίτυπα σε τριάντα πέντε χώρες.
Η πρωτοφανής απήχηση της Κιζ σ’ ένα ευρύτατο κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο οφείλεται στο μοναδικό μείγμα κωμωδίας και δράματος που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της -“η καλύτερη κωμωδία έχει τις ρίζες της στη σκοτεινή πλευρά”, όπως λέει η ίδια- και στον ακαταμάχητο ρεαλισμό με τον οποίο πλάθει τους καθημερινούς, απόλυτα ανθρώπινους χαρακτήρες της.
Ζει στο Δουβλίνο με τον σύζυγό της.

Συγγραφέας: Keyes Marian
Μεταφραστής: Μίμη Στέλλα
Εκδότης: Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-450-906-3
Σελίδες: 523
Σχήμα: 18χ12
Κατηγορίες: Ιρλανδική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Bell Best Seller

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.45 €