Δώρα του βυθού

Περιγραφή
Η Anne Morrow Lindbergh απομονώνεται για μερικές εβδομάδες σ’ ένα μακρινό νησί. Εκεί, απερίσπαστη, μακριά από άσκοπες συναναστροφές, περιττά στολίδια και πειρασμούς, προσπαθεί να επικεντρώσει στην ουσία και το νόημα της ύπαρξης του ανθρώπου και ιδιαίτερα της γυναίκας. Χρησιμοποιεί τα κοχύλια που βρίσκει στην παραλία ως οδηγούς, σύμβολα και παραδείγματα για να απεικονίσει τα στάδια της εσωτερικής της αναζήτησης. Κάθε κοχύλι είναι κι ένα ταξίδι προς την ομορφιά, τη γαλήνη, την επαφή με την αλήθεια της. Μέσω αυτού του βιβλίου κοινωνεί τα δώρα του βυθού γενναιόδωρα, όπως της τα χάρισε η θάλασσα.
«[… ] νομίζω πώς το βιβλίο αυτό προσφέρει στους αναγνώστες μια πρωτόγνωρη αίσθηση ελευθερίας. Είναι δύσκολο να περιγραφεί, μα πιστεύω πώς αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που το βιβλίο συνεχίζει να είναι τόσο αγαπητό και να διαβάζεται ακόμη. Μιλώ για την ελευθερία που έρχεται μετά την απόφασή του να παραμένει κανείς ανοιχτός, όπως η μητέρα μου, στην ίδια τη ζωή, ό,τι κι αν φέρνει: χαρές, λύπες, επιτυχίες, αποτυχίες, πόνο, θαλπωρή και, βέβαια, πάντα αλλαγή.
Μέσω των δικών της εμπειριών και χάρη σ’ έναν πυρήνα εσωτερικής ηρεμίας, συνειδητά στο «εδώ και τώρα», η μητέρα μου αθόρυβα έζησε ελεύθερη τη δική της ζωή μέσα στην ίδια τη ζωή, και μακάρι όλοι να κάναμε το ίδιο.»
(Reeve Lindbergh)Anne Morrow Lindbergh (1906-2001). Σύζυγος του πιλότου Charles Lindbergh και μητέρα έξι παιδιών, έζησε μια ενδιαφέρουσα και περιπετειώδη ζωή στην Αμερική και στην Ευρώπη. Έλαβε πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις ως συγγραφέας, αλλά και ως εξαιρετική αεροπόρος.

Συγγραφέας : Lindbergh Anne Morrow 1906-2001
Μεταφραστής : Σαρζετάκη Κυριακή
Εκδότης : Γιαλός
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-99111-1-0
Σελίδες : 125
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Γυναίκα – Ψυχολογία , Ψυχολογία, Ατομική, Θαλάσσια βιολογία
Σειρές : Ιδιωτική Οδός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.54 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.