Δύσκολοι καιροί

Περιγραφή
Η σκιά της οικονομικής και πολιτικής κρίσης έχει στοιχειώσει τα πρόσωπα όλων μας. Το εφήμερο των ανθρωπίνων σχέσεων και ο εγωκεντρικός τρόπος ζωής, μας έχουν πλέον απογυμνώσει. Μιλάμε πια για κοινωνική και συναισθηματική κρίση καθώς και κρίση αξιών. Όπως όλοι, έτσι κι εγώ στέκομαι θεατής σε όλα αυτά παρακολουθώντας θυμωμένος και ανήμπορος τις εξελίξεις. Σε μια εποχή όπου σύμφωνα με πολλούς η ποίηση δεν έχει την ανάλογη απήχηση, οι στίχοι μου αντέδρασαν, δραπέτευσαν από τη σιωπή τους βρίσκοντας καταφύγιο σ’ αυτό το βιβλίο.
Η πρώτη μου προσωπική ποιητική συλλογή “Δύσκολοι καιροί” δεν είναι απλά μια διαπίστωση των όσων ζούμε, είναι ένα κάλεσμα, μία προσπάθεια αφύπνισης και κινητοποίησης του αναγνώστη να κοιτάξει όχι απλά γύρω του αλλά μέσα του. Εύχομαι το νέο μου αυτό ταξίδι να βρει συνοδοιπόρους όλους εσάς.Γεννημένος στο Βόλο στις 29 Μαΐου 1987, κάτοικος Αγριάς. Σπούδασε ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη όπου και διαμένει τα τρία τελευταία χρόνια κάνοντας μεταπτυχιακές σπουδές στη γνωστική – συμπεριφορική ψυχοθεραπεία. Ασχολείται με την ποίηση από τα μαθητικά του χρόνια παίρνοντας μέρος σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ ποίησης. Η αγάπη του για το στίχο τον οδήγησε στην πρώτη του ποιητική συλλογή (2007) με τίτλο “Κρυμμένοι μπροστά σας” σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Ραγιά.
Συμμετείχε στο 3ο πανελλήνιο φεστιβάλ ποίησης (με θέμα πόλεμος και ειρήνη) στη Θεσσαλονίκη όπου και διακρίθηκε με το ποίημα “Ενός λεπτού σιγή” που συμπεριλαμβάνεται στη συγκεκριμένη συλλογή.

Συγγραφέας: Δέτσης Μιχάλης
Εκδότης: Ζήτη
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-456-367-Χ
Σελίδες: 31
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική ποίηση, Κοινωνική κριτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 3.96 €