Δύο σοβαρές κυρίες

Περιγραφή
Σπάνια μυθιστόρημα έχει περιγράψει με τόσο απολαυστικό τρόπο και με τέτοια διεισδυτικότητα και ριζοσπαστική διάθεση το δικαίωμα των γυναικών να ορίζουν τη ζωή τους.
Η ψηλή κοκκινομάλλα, πλούσια δεσποινίς Γκέρινγκ πουλάει ξαφνικά την πατρική περιουσία της και μετακομίζει σ’ ένα φτωχικό μικρό σπίτι, για να πραγματοποιήσει «τη δική της μικρή ιδέα της σωτηρίας» και καταλήγει να γίνει μαιτρέσα πολυτελείας…
Η μικροκαμωμένη μελαχρινή νεαρή κυρία Κόπερφιλντ αφήνει τη σιγουριά του γάμου της, μες στον οποίο φαίνεται να ασφυκτιά, για τη φιλία μιας γυναικείας παρέας στην πόλη Κολόν του Παναμά, και τελικά επιστρέφει στη Νέα Υόρκη συντροφιά με μια μιγάδα νεαρή πόρνη έχοντας βρει την ανεξαρτησία της και την ευτυχία της που τις φυλάει «σαν λύκος»…
Η Τζέιν Μπόουλς γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1917. Δεκαεπτά ετών αποφάσισε να γίνει συγγραφέας και είκοσι ετών έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα, τα χειρόγραφα του οποίου χάθηκαν. Την ίδια χρονιά γνώρισε το νεαρό συνθέτη και συγγραφέα Πωλ Μπόουλς και την επόμενη χρονιά παντρεύτηκαν, για «να προκαλέσουμε τη φρίκη ολονών, και πάνω απ’ όλα των καθώς πρέπει γονιών μας». Με τον Πωλ Μπόουλς ταξίδεψαν στην Ευρώπη, την Κεντρική Αμερική και την Κεϋλάνη πριν εγκατασταθούν, το 1948, στην Ταγγέρη.
Φύση ανεξάρτητη και αντισυμβατική η Τζέιν Μπόουλς, όπως και οι ηρωίδες των έργων της, άφηνε συχνά το ποτό και τους ερωτικούς δεσμούς της να την αποσπούν από το γράψιμο. Εκτός από το μυθιστόρημα «Δύο σοβαρές κυρίες», έγραψε το εξαίρετο θεατρικό έργο «In the summer house», το οποίο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1951 και δύο χρόνια αργότερα στο Μπρόντγουεϊ, και μερικά διηγήματα, επτά από τα οποία δημοσιεύτηκαν στη συλλογή «Plain pleasures» (1966).
Το 1957 στην Ταγγέρη επλήγη από εγκεφαλική αιμορραγία και διέκοψε οριστικά κάθε ενασχόληση με το γράψιμο. Πέθανε στην πόλη Μάλαγα της Ισπανίας το 1973.

Συγγραφέας : Bowles Jane
Μεταφραστής : Μπάμπου – Παγκουρέλη Χριστίνα 1956-
Εκδότης : Απόπειρα
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 960-7034-24-4
Σελίδες : 220
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.44 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.