Δωμάτια γεμάτα καπνό

Περιγραφή
Αύγουστος 1968. Ο μαύρος ιδιωτικός ντετέκτιβ Σμόκι Ντάλτον και ο δεκάχρονος προστατευόμενός του Τζίμι εγκαταλείπουν βιαστικά το Μέμφις, όταν ο Τζίμι γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Ύστερα από ένα ανήσυχο καλοκαίρι καταλήγουν στην Πόλη των Ανέμων με την ελπίδα ότι θα βρουν εκεί καταφύγιο.
Όμως, καθώς η πόλη ετοιμάζεται για το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών, ο Σμόκι αρχίζει να φοβάται ότι το μυστικό τους έχει αποκαλυφθεί. Στη γειτονιά εμφανίζονται άγνωστα πρόσωπα, και αισθάνεται ότι συνεχώς τον παρακολουθούν. Σε μια πόλη που θυμίζει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί από τις φυλετικές εντάσεις, ο Σμόκι αδυνατεί να υποψιαστεί την αληθινή φύση της βίας που τους απειλεί.
Στα “Δωμάτια γεμάτα καπνό” η Νέλσκοτ μας περιγράφει τις ημέρες που οδηγούν στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο και μας αποκαλύπτει μια χώρα που βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, ενώ ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ είναι έτοιμος να παίξει βασικό ρόλο στα γεγονότα που θα έχουν καθοριστικό αντίκτυπο στον ίδιο και στη χώρα του.Κρις Νέλσκοτ είναι το ψευδώνυμο της Αμερικανίδας συγγραφέως Kristine Kathryn Rusch. Γεννήθηκε το 1960. Έχει γράψει μεταξύ άλλων αστυνομικά μυθιστορήματα, έργα μυστηρίου, επιστημονικής φαντασίας και αισθηματικής λογοτεχνίας, χρησιμοποιώντας το όνομά της, Kris Rusch και διάφορα λογοτεχνικά ψευδώνυμα όπως Kris Nelscott, Kristine Grayson, Sandy Schofield, Kathryn Wesley, κ.ά. -ως Κρις Νέλσκοτ υπογράφει τα θρίλερ της. Τα έργα της έχουν μεταφραστεί σε δεκατέσσερις χώρες και έχει διακριθεί με σημαντικά βραβεία όπως τα Ellery Queen Readers Choice Award, John W. Campbell Award και Ηugo Award (το 2001, για τη νουβέλα “Millennium Babies”). Υπήρξε εκδότρια του περιοδικού “The Magazine of Fantasy and Science Fiction” μεταξύ 1991-1997. Ζει στο Όρεγκον.

Συγγραφέας: Nelscott Kris 1960-
Μεταφραστής: Ζάβαλος Αθανάσιος
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 960-04-4727-6
Σελίδες: 392
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.95 €