Δομή και μικροδομή της ελληνικής κεφαλαιαγοράς

Περιγραφή
Η παρούσα εργασία αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια καταγραφής της δομής της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, όπως διαμορφώθηκε μετά από σειρά καινοτομιών της τελευταίας δεκαετίας, που στόχευαν στον εκσυγχρονισμό της, στη σύγκλιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, στην αύξηση της ρευστότητάς της και συνακόλουθα της σημασίας της για την οικονομική ζωή της χώρας.
Επίσης, αναλύονται οι λειτουργούσες αγορές, τα προϊόντα, οι μηχανισμοί συναλλαγών και εκκαθάρισης και επιχειρείται εμβάθυνση σε φαινόμενα της μικροδομής της αγοράς, που είτε προϋπήρχαν είτε εισήχθησαν νομοθετικά τα τελευταία χρόνια, για να ενισχύσουν την ποικιλία και τη ρευστότητά της.
Τέλος, προβάλλονται οι τάσεις που διαμορφώνονται σε διεθνές επίπεδο, διερευνώνται οι διαφαινόμενες προοπτικές και διατυπώνονται τόσο γενικού χαρακτήρα όσο και ειδικότεροι προβληματισμοί και προτάσεις για την επιβίωση και την περαιτέρω ανάπτυξη της εγχώριας κεφαλαιαγοράς.
[…]Ο Μανώλης Δ. Ξανθάκης είναι καθηγητής Χρηματοοικονομικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο York στο Τορόντο του Καναδά και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη Χρηματοοικονομική. Έχει μακροχρόνια ενασχόληση ως στέλεχος και σύμβουλος στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα σε θέματα Χρηματοοικονομικής. Διετέλεσε Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (1994-1998), Πρόεδρος της Ernst & Young Finance (1998-2002) και Πρόεδρος της Μarfin F.G. (2003-2006). To ερευνητικό και διδακτικό του έργο καλύπτει θέματα οικονομικής των επιχειρήσεων, χρηματοοικονομικής διοίκησης και αγορών, καθώς και νέων μορφών χρηματοδότησης.

Συγγραφέας : Ξανθάκης Μανώλης, Ξανθάκης Μανώλης Δ.
Εκδότης : Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης : 2002
ISBN : 960-02-1626-6
Σελίδες : 462
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Χρηματιστήριο Αξιών, Οικονομία – Ελλάς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.44 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.