Δοκίμια διηγήματα ποιήματα

Περιγραφή
Το ότι οι τίτλοι και των τριών ειδών του λόγου Δοκίμια – Διηγήματα – Ποιήματα του βιβλίου, είναι γραμμένοι και κινούνται πάνω στα σύννεφα στο εξώφυλλο του βιβλίου, δεν είναι τυχαίο. Ο γράφων θέλει να καταδείξει πως και τα τρία είδη του λόγου γεννιούνται µε κύριο αρχικό κίνητρο τη φαντασία.
Τα Δοκίμια όμως έχουν σαν κύριο στοιχείο το πραγματικό. Σκέψεις και ιδέες αποδεκτές που καθορίζονται και διέπονται στο σύνολό τους απ’ την κοινή λογική.
Τα Διηγήματα χαρακτηρίζονται απ’ την τάση που έχουν να τέρψουν ή και να προβληματίσουν καμιά φορά τον αναγνώστη, αφού εμπεριέχουν και το στοιχείο “σασπένς” όπου αυτό επιβάλλεται.
Τα Ποιήματα που ως εκ της ιδιότητάς τους να μπορούν να εμπερικλείουν πολύ νόημα σε λίγες λέξεις, εκφράζουν ποικίλα συναισθήματα ευχάριστα ή δυσάρεστα, και “κινούνται” περισσότερο ως είθισται να λέγεται, “ποιητική αδεία” στα σύννεφα, και στη σφαίρα της φαντασίας.Ο Γιώργος Καρακατσάνης γεννήθηκε το 1936 στην Αθήνα. Τα παιδικά του χρόνια πέρασαν μέσα σε στερήσεις εξ’ αιτίας της κατοχής και των μετέπειτα συνεπειών της. Τις τέσσερις πρώτες τάξεις του δημοτικού ωστόσο, τις έβγαλε σε πρότυπο ιδιωτικό σχολείο, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια σε δημόσιο και το Γυμνάσιο σε ιδιωτικό νυχτερινό, δουλεύοντας παράλληλα. Από μικρός επίσης, είχε άμεση επαφή µε το χαρτί και τα βιβλία και επαγγελματικά, και γνώρισε όσα σχετίζονται µε την παραγωγή τους χειριζόμενος όλα τα βιβλιοδετικά και εκτυπωτικά μηχανήματα παραγωγής του βιβλίου, ενώ αργότερα συνέβαλε στην έκδοση μουσικών και άλλων σχολικών και µη εκδόσεων σαν επιμελητής εκδόσεων.
Το 1970 κρίθηκε κατάλληλος απ’ την αμερικάνικη εταιρία Ι.Τ.Τ. και εστάλη στο Παρίσι για μετεκπαίδευση στις περιστροφικές μηχανές offset, λόγω της ειδικότητός του ως λιθογράφου-μηχανικού. Οι γνώσεις του στην Γαλλική ειδικά για τη λιθογραφική και μηχανική ορολογία (μεταφράσεις τεχνικών βιβλίων) τον βοήθησαν να φέρει εις πέρας την αποστολή αυτή, θέτοντας σε λειτουργία την πρώτη περιστροφική offset στην Ελλάδα, τυπώνοντας το χρυσό οδηγό και τους ονομαστικούς καταλόγους όλης της Ελλάδας αρχικά για λογαριασμό της Ι.Τ.Τ. και σε συνέχεια για τον ΟΤΕ. Από μικρός, αγαπά να διαβάζει και να εκτονώνει τις όποιες πνευματικές του ανησυχίες γράφοντας. Κάποια κείμενα και ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό “Πολιτιστική Έκφραση” του πολιτιστικού συλλόγου του ΟΤΕ ενώ άλλα είναι αδημοσίευτα

Συγγραφέας: Καρακατσάνης Γιώργος Σ.
Εκδότης: Νόηση
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 960-8294-64-9
Σελίδες: 128
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα , Νεοελληνική ποίηση, Νεοελληνικό δοκίμιο
Σειρές: Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.40 €