Διοίκηση ολικής ποιότητας

Περιγραφή
Η εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη των σύγχρονων οικονομικών μονάδων προϋποθέτει τη διατύπωση ενός ανταγωνιστικού πλαισίου, το οποίο θα υπακούει στις βασικές παραμέτρους που αφορούν θέματα στρατηγικής, οργανωτικών προτύπων, λειτουργιών και διαδικασιών.
Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που αποκτά μια επιχείρηση μέσω της βελτίωσης των προϊόντων της και η ικανοποίηση των καταναλωτών οδηγούν τα διοικητικά στελέχη σε μια προσήλωση στην ποιότητα η οποία αποτελεί πλέον τον πυρήνα της φιλοσοφίας τους. Η απόλυτη ποιότητα επιτυγχάνεται με την υιοθέτηση της συνέπειας, τη διατύπωση σύγχρονων και εφικτών λύσεων, τον συνεχή έλεγχο της ποιότητας των πρώτων υλών, την έρευνα σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, τις αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής και ελέγχου, το σεβασμό του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών, τη δυνατότητα παρέμβασης των πελατών αλλά, κυρίως, με την ποιότητα των ανθρώπινων πόρων.
Στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να εξοικειωθεί με τις βασικές έννοιες της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας, τα συστήματα διασφάλισης-διαχείρισης της ποιότητας, τα πρότυπα της σειράς ISO 9000, ISO 14000 και HACCP, την εφαρμογή των αρχών της Ολικής Ποιότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις, τις σημαντικότερες τεχνικές βελτίωσης της ποιότητας, τους δείκτες ικανοποίησης των πελατών-καταναλωτών, τη συγκριτική προτυποποίηση-αξιολόγηση (benchmarking) ως ενός ακόμη εργαλείου επίτευξης ποιοτικών προδιαγραφών και τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου manager της ποιότητας.Ο Βασίλης Ν. Κέφης διδάσκει στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου μαθήματα σχετικά με τη στρατηγική, την οργάνωση και διοίκηση των επιχειρήσεων, και τη διοίκηση Ολικής Ποιότητας. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη. Είναι συγγραφέας βιβλίων για το μάνατζμεντ, ενώ μεγάλος αριθμός άρθρων και μελετών του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Συγγραφέας: Κέφης Βασίλειος Ν.
Επιμελητής: Λένου Φανή
Εκδότης: Κριτική
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-218-426-4
Σελίδες: 208
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Διοίκηση και οργάνωση
Σειρές: Business – Management, Business / Management

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.77 €