Δικαίωμά σας

Περιγραφή
Μια διεκδικητική συμπεριφορά προάγει την ισοτιμία στις ανθρώπινες σχέσεις, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας και τα συμφέροντά μας χωρίς υπερβολικό άγχος, να εκφράζουμε με άνεση ειλικρινή συναισθήματα και να ασκούμε τα προσωπικά μας δικαιώματα χωρίς να αρνούμαστε τα δικαιώματα των άλλων.
Παρ’ ότι ο παραπάνω ορισμός ακούγεται απλός, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να είναι διεκδικητικοί, που αισθάνονται ιδιαίτερο άγχος ή φόβο όταν είναι διεκδικητικοί ή δεν έχουν τις απαιτούμενες ικανότητες για να εκφράσουν αποτελεσματικά τον εαυτό τους.
Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι αυτοί νιώθουν κατά κανόνα αβοήθητοι, αδύναμοι, ανεπαρκείς και αναποτελεσματικοί όταν δεν ασκούν τα δικαιώματά τους, αλλά και ένοχοι τις λίγες φορές που εκφράζουν τις επιθυμίες τους, λένε «όχι» ή υπερασπίζονται τον εαυτό τους.
Το βιβλίο των Αλμπέρτι και Έμμονς είναι ένας καθημερινός και αποτελεσματικός οδηγός στο δρόμο μας προς τη διεκδικητικότητα, και εντέλει στο δρόμο προς περισσότερο ισότιμες και ικανοποιητικές σχέσεις.
Ο Dr Robert E. Alberti ψυχολόγος ασχολείται με τη συζυγική και οικογενειακή θεραπεία, είναι μέλος της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας Συζυγικής και Οικογενειακής Θεραπείας. Έχει επιμεληθεί και έχει γράψει πολλά βιβλία.

Συγγραφέας: Alberti Robert E., Emmons Michael L.
Μεταφραστής: Νικολαΐδης Νικόλας
Υπεύθυνος Σειράς: Σίμος Γρηγόρης
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-16-0243-7
Σελίδες: 315
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ψυχολογία, Εφαρμοσμένη, Συμβουλευτική
Σειρές: Βιβλιοθεραπεία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.90 €