Διεθνής οικονομική

Περιγραφή
Το βιβλίο των διάσημων οικονομολόγων P. R. Krugman και M. Obstfeld, καθηγητών στο Princeton University και στο University of California, Berkeley, αντίστοιχα, είναι το πιο διαδεδομένο σύγγραμμα που χρησιμοποιείται στο μάθημα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και του διεθνούς εμπορίου.
Για την αναθεωρημένη αυτή έκδοση του βιβλίου, οι συγγραφείς προχώρησαν σε μια εκτενή ανασύνθεση πολλών κεφαλαίων σύμφωνα τόσο με τις θεωρητικές εξελίξεις στο πεδίο, όσο και με τις πιο σύγχρονες πρακτικές εφαρμογές τους.
Πέραν αυτών των δομικών αλλαγών, το βιβλίο έχει αναθεωρηθεί με τρόπο που να παρακολουθεί την επικαιρότητα. Μελετώνται έτσι, μεταξύ άλλων: η μεταφορά συντελεστών διεθνώς, οι συνέπειες της αποτυχίας των συζητήσεων της Doha, ο ρόλος των εξωτερικών οικονομιών στο διαπεριφερειακό εμπόριο, οι ασιατικές αγορές μη εκτελεστών προθεσμιακών συμβολαίων συναλλάγματος, η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε τον Αύγουστο του 2007 εξαιτίας των επισφαλών στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.
Ο τόμος ενσωματώνει μελέτες περιπτώσεων, διαγράμματα, περιλήψεις, προβλήματα για επανάληψη, που διευκολύνουν την εκμάθηση και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των φοιτητών, βοηθώντας τους να εμπεδώσουν το περιεχόμενο των πανεπιστημιακών διαλέξεων.

Συγγραφέας: Krugman Paul R. 1953-, Obstfeld Maurice
Μεταφραστής: Λαντούρης Γιάννης, Δουλφής Γιάννης, Πανταζίδης Στέλιος
Επιμελητής: Κωστελέτου Νικολίνα
Εκδότης: Κριτική
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-218-705-0
Σελίδες: 480
Τόμος: 1
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Οικονομία – Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη), Οικονομία – Φιλοσοφία και θεωρία
Σειρές: Επιστημονική Βιβλιοθήκη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 28.98 €