Διεθνής ναυτιλιακή πολιτική

Περιγραφή
[…] Θετική εντύπωση προκαλεί σ’ αυτό το βιβλίο η έκταση της θεματολογίας και η διάθεση για εμβάθυνση. Αυτό που το καθιστά μοναδικό στον κόσμο είναι η με λεπτομέρεια κάλυψη εθνικών ναυτιλιακών πολιτικών τρίτων χωρών, οι οποίες αναλύονται και σχολιάζονται κατά τρόπο που να επιτρέπει οριζόντιες συγκρίσεις μεταξύ τους. Κατά τα άλλα, είναι σπάνιο να περιλαμβάνονται σ’ έναν τόμο θέματα τόσο διαφορετικά όσο οι Κανόνες Hague Visby, που περιγράφουν τις σχέσεις μεταφορέως/φορτωτού, και σχόλια επί της ναυπηγικής πολιτικής της Κορέας, η οποία έχει πρόσφατα απασχολήσει τον Διεθνή Οργανισμό Εμπορίου. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι δυνατόν να μην εκτιμήσει κανείς την εις βάθος κατανόηση των υφισταμένων διλημμάτων σε σχέση με την ελληνική ναυπηγική πολιτική και το μέλλον του πειραϊκού cluster.
Σε τελευταία ανάλυση, όπως προκύπτει και από το όγδοο κεφαλαίο του βιβλίου, αυτή είναι και η βαθύτερη πρόκληση της κάθε ναυτιλιακής πολιτικής. Να μπορεί κανείς να καταλαβαίνει τις υφισταμένες αλληλεξαρτήσεις ώστε να μπορεί να προβλέπει τις επιδράσεις μιας αλλαγής ενός τομέα πάνω στους άλλους. Δεν μένει παρά να ευχηθούμε σ’ αυτούς που τις σχεδιάζουν να έχουν την ευρύτητα αντίληψης των πραγμάτων που μας διδάσκει σ’ αυτό το βιβλίο ο καθηγητής και φίλος Γιώργος Βλάχος.
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συγγραφέας : Βλάχος Γεώργιος Π.
Εκδότης : Σταμούλη Α.Ε.
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-351-706-2
Σελίδες : 787
Σχήμα : 25χ17
Κατηγορίες : Ναυτική τέχνη και επιστήμη, Εμπορική ναυτιλία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 52.33 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.