Διδασκαλία παιδιών με ειδικές ανάγκες στο συνηθισμένο σχολείο

Περιγραφή
Σκοπός του βιβλίου είναι η απόκτηση διδακτικής τεχνογνωσίας για τη διδασκαλία των μαθητών με ειδικές ανάγκες στο συνηθισμένο σχολείο. Πιο συγκεκριμένα το βιβλίο στοχεύει:
1. Να οριοθετήσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες και να προκρίνει ένα σύνολο διδακτικών παραινέσεων για τη διδασκαλία τους.
2. Να περιγράψει την ένταξη και τη συνεκπαίδευση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο συνηθισμένο σχολείο, αξιοποιώντας ερευνητικά δεδομένα.
3. Να αναλύσει τις διαφορές των μαθητών και τους τρόπους που μαθαίνουν.
4. Να πραγματευθεί τη διαφοροποίηση της διδασκαλίας στο επίπεδο του αναλυτικού προγράμματος.
5. Να εκπονήσει σχέδια διδασκαλίας συνεκπαίδευσης μαθητών.
6. Να επεξεργαστεί ένα σύνολο διαδραστικών ρυθμίσεων προσαρμογής της διδασκαλίας στη συνεκπαίδευση των μαθητών.
7. Να αναπτύξει την οικοσυστημική αξιολόγηση των μαθητών και να διαμορφώσει πρόγραμμα διδακτικής παρέμβασης, εκπονώντας παραδείγματα εφαρμογής.
8. Να διαχειριστεί τη σχολική τάξη στα επίπεδα της πρόληψης και της παρέμβασης.Ο Γιάννης Σαλβαράς είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Διδακτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εργάστηκε ως δάσκαλος, σχολικός σύμβουλος και σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Διευθυντής σχολών επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, επιστημονικός υπεύθυνος προγραμμάτων επιμόρφωσης και παραγωγής διδακτικού υλικού, ειδικός σύμβουλος στο ΥΠΕΠΘ, συντάκτης αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών, συγγραφέας σχολικών βιβλίων, μέλος διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Θράκης, μέλος της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρόεδρος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος. Το ερευνητικό και συγγραφικό έργο του επικεντρώνεται στη Θεωρία και Μεθοδολογία της Διδασκαλίας και στο Διδακτικό Σχεδιασμό. Στα βιβλία του συμπεριλαμβάνονται: “Διδακτικοί Στόχοι” (1996), “Γλωσσική Διδασκαλία” (2000), “Μαθησιακές Δυσκολίες στα Μαθηματικά” (2005, 2006), “Μοντέλα και Στρατηγικές διδασκαλίας” (2007), “Διδακτικός Σχεδιασμός” (2009), “Μεντορική” (2011).

Συγγραφέας: Σαλβαράς Γιάννης Κ.
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-333-765-Χ
Σελίδες: 272
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ειδική αγωγή

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.80 €