Διδασκαλία και διαμαθητικές σχέσεις στη σχολική τάξη

Περιγραφή
Σε αυτό το βιβλίο σκιαγραφείται η σύνδεση των διαμαθητικών σχέσεων με τη διδασκαλία στο σχολείο και αναδεικνύεται η σπουδαιότητα της κοινωνικής ικανότητας των παιδιών να αλληλεπιδρούν με τους συμμαθητές τους στο σχολείο, τόσο γιατί η μάθηση συντελείται κατά τη συναναστροφή του ατόμου με άλλους, όσο και γιατί το παιδί πρέπει να μπορεί να επικοινωνεί, να έχει καλές σχέσεις, να είναι αποδεκτό από τους συμμαθητές του και να έχει καλούς φίλους. Το παιδί που δεν έχει αυτή την ικανότητα πιθανόν να συναντήσει εμπόδια στην κοινωνική, συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξή του, όπως προβλήματα συμπεριφοράς που μπορεί να εξελιχθούν σε σοβαρές συναισθηματικές δυσκολίες και παραβατικές συμπεριφορές. Η ενδυνάμωση των παιδιών σε αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητη. Αυτό το βιβλίο βοηθά όσους ασχολούνται με παιδιά -ερευνητές, φοιτητές, παιδαγωγούς και γονείς- να κατανοήσουν μέσα από ένα θεωρητικό υπόβαθρο τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των μαθητών στο σχολείο και να εντοπίσουν τους σημαντικούς παράγοντες ενίσχυσής τους. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο αναπτυξιακό στάδιο της προσχολικής ηλικίας επειδή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ατόμου. Είναι καλά τεκμηριωμένο πως η πρώιμη κοινωνική ικανότητα προβλέπει κοινωνική ικανότητα στο μέλλον. Γι’ αυτό οι στρατηγικές βελτίωσης των διαμαθητικών σχέσεων που προτείνονται στο τέλος του βιβλίου αφορούν τη συγκεκριμένη ηλικία παιδιών.Η Ελευθερία Μπεαζίδου έχει σπουδές στην εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, από όπου πήρε μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης (Msc) στα προγράμματα Αγωγής Υγείας και το διδακτορικό της (Phd) στην επιστήμη της παιδαγωγικής. Μετεκπαιδεύτηκε επίσης στο Α.Π.Θ. στη Γενική Αγωγή.
Υπήρξε συνεργάτης στο Εργαστήρι Ψυχολογίας και Ψυχοπαθολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και άσκησε διδακτικό έργο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στα ΠΕΚ, στα ΙΕΚ και για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την πρακτική άσκηση των φοιτητών στα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής και Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των μικρών παιδιών. Δημοσιεύσεις της εμφανίζονται σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και σε πρακτικά συνεδρίων της ειδικότητάς της.
Είναι σύζυγος του Τάσου Δασκαλόπουλου και μητέρα του Γιώργου και της Ευαγγελίας.

Συγγραφέας : Μπεαζίδου Ελευθερία
Εκδότης : Ζήτη
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-456-420-Χ
Σελίδες : 152
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Εκπαίδευση. Παιδαγωγική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.10 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.