Διδακτική της ιστορίας

Περιγραφή
Η «Διδακτική της ιστορίας», στο σημείο σύγκλισης πολλών επιστημονικών πεδίων, χωρίς αυτό να περιορίζει την αυτονομία της, διαμορφώνει ένα ιδιαίτερο βλέμμα. Ακολουθώντας αμφίδρομη πορεία, από τη θεωρία στην εμπειρική έρευνα και το αντίστροφο, μελετά και αναλύει με τρόπο συνεκτικό τη διπλή δραστηριότητα που συντελείται στην τάξη, τη διδασκαλία και τη μάθηση, και επιχειρεί να την κάνει περισσότερο ορατή.
Χαρτογραφεί τις διαδρομές της μάθησης, τη σχέση μαθητών/-τριών με την ιστορική γνώση και επιμελείται τον σχεδιασμό των βέλτιστων συνθηκών για τον μετασχηματισμό αυτής της σχέσης σε κριτική και αναστοχαστική διαδικασία. Οι προτάσεις του βιβλίου φέρουν τη σφραγίδα αυτής της διαφορετικής στάσης απέναντι στο σχολικό μάθημα και στοχεύουν να συμβάλουν ώστε να γίνει η ιστορία γοητευτική και ενδιαφέρουσα. Προς την κατεύθυνση αυτή φιλοδοξεί να οδηγήσει το βιβλίο φοιτητές, εκπαιδευτικούς και κάθε αναγνώστη του οποίου θα κεντρίσει το ενδιαφέρον.Η Δώρα Κάββουρα σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές και τη διδακτορική της διατριβή στη Διδακτική της ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Paris 7. Είναι Λέκτορας στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη σύνδεση Επιστημολογίας της Ιστορίας και Διδακτικής Έρευνας, τη διερεύνηση Διαδικασιών Μάθησης της Ιστορίας, την Ιστορική Γνώση και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, τη Διδασκαλία και Μάθηση Ιστορίας με Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας, τη σχεδίαση Εκπαιδευτικού Λογισμικού Ιστορίας.

Συγγραφέας : Κάββουρα Θεοδώρα, Κόκκινος Γιώργος 1960- καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
Εκδότης : Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-501-291-Χ
Σελίδες : 193
Σχήμα : 24χ16
Κατηγορίες : Ιστορία – Σπουδή και διδασκαλία
Σειρές : Διδακτικές Προσεγγίσεις στο Μάθημα της Ιστορίας

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.56 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.