Δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν

Περιγραφή
Η ζωή του ανθρώπου έχει πολλές διακυμάνσεις και στον πνευματικό αγώνα και στο θέμα, της υγείας και στην ατομική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή. Σ’ όλες αυτές τις δοκιμασίες, θλίψεις, πίκρες, στενοχώριες, αδικίες, καταπιέσεις, εκμεταλλεύσεις και σε όλους τους πειρασμούς, τα εμπόδια και τα προβλήματα, την λύση τη δίδει μόνο η αγάπη, η εύσπλαγχνία και το έλεος του Θεού. Οι Άγιοι Πατέρες και αυτοί κινούμενοι από την αγάπη και την ευλογία του Θεού, μας παρέδωσαν τις ειδικές ευχές για όλα αυτά που κουράζουν και πονούν τον άνθρωπο. Δεν τις έδωσαν να τις έχουμε στα ντουλάπια αλλά να τις χρησιμοποιούμε στις προσευχές μας, στις παρακλήσεις μας, στις αιτήσεις, στις δεήσεις προς τον Φιλάνθρωπον Θεόν διότι είναι τόσοι πολλοί οι πειρασμοί και μας πνίγουν. Δυστυχώς πολλοί ιερείς αποφεύγουν να τις διαβάζουν εις τους δοκιμαζόμενους και θλιβομένους αδελφούς μας. Ασφαλώς χρειάζεται εκ μέρους του ιερέως πολύ μεγάλη διάκριση και αφού τους προετοιμάσουν με εξομολόγηση και νηστεία. Οι ευχές αυτές όταν διαβάζονται από τους ιερείς πρέπει να διαβάζονται πάντοτε με αγιασμό και όχι ομαδικώς διότι ο καθένας έχει το προσωπικό του πρόβλημα και δεν πρέπει να κοινοποιείται. Πάντες οι χριστιανοί μπορούν να διαβάζουν στην ανάγκη και μόνοι τους τις ευχές και τα Ευαγγέλια ως εξής:
«Εις το όνομα του Πατρός … Βασιλεύ Ουράνιε… Άγιος ο Θεός… (τρις) Παναγία Τριάς… Δόξα Πατρί… και νυν… Πάτερ ημών… και δια κάθε ημέρα της εβδομάδος:
Δευτέρα: από σελίδα 18 έως 27, Τρίτη: από σελ. 40 έως 48, Τετάρτη: από σελ. 53 έως 73, Πέμπτη: από σελ. 90 έως 98, Παρασκευή: από σελ. 123 έως 133, Σάββατο: από σελ. 160 έως 177, Κυριακή : από σελ. 206 έως 215. . | Επιπλέον καθημερινώς την Ευχή της βασκανίας σελ. 284. Μετά την ανάγνωση των Ευχών και των Ευαγγελίων, ο καθένας με δικά του λόγια θα παρακαλέσει τον Πανάγαθο Θεό για το πρόβλημά του, την στεναχώρια και την δοκιμασία που τον πλήττει και θα τελειώσει με το «Δι’ ευχών των Αγίων Πατέρων…»
[…]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Επιμελητής : Παντελεήμων Δ. Πούλος Αρχιμανδρίτης, Oakes Μελίτων R.
Εκδότης : Ιδιωτική Έκδοση
Έτος έκδοσης : 1999
ISBN :
Σελίδες : 301
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Ακολουθίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.01 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.