Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες

Περιγραφή
To Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Κατάρτισης στους Υπολογιστές (European Computer Driving Licence – ECDL) είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο δίπλωμα που πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του γνωρίζει τις βασικές έννοιες της Πληροφορικής και είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τις βασικές εφαρμογές ενός υπολογιστή.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε κάθε αρχάριο χρήστη, καθώς και σε κάθε υποψήφιο για τις εξετάσεις στην Ενότητα 7 – Πληροφορίες και Επικοινωνίες του ECDL. Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο τμήματα.
Το πρώτο τμήμα, η Διαχείριση Πληροφοριών, καλύπτει τις βασικές γνώσεις για τη χρήση και την εξερεύνηση του Διαδικτύου, όπως:
-τη χρήση του φυλλομετρητή και των διαθέσιμων μηχανών αναζήτησης
-την καταχώρηση συγκεκριμένων ιστοσελίδων σε ειδικό φάκελο άμεσης πρόσβασης
-την εκτύπωση ιστοσελίδων και αποτελεσμάτων αναζήτησης, κ.λπ.
Το δεύτερο τμήμα, οι Επικοινωνίες, καλύπτει τις βασικές γνώσεις για τη χρήση των εφαρμογών του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως:
-τη λήψη και αποστολή μηνυμάτων
-την επισύναψη αρχείων ή εγγράφων σε ένα μήνυμα
-τη δημιουργία φακέλων για την οργάνωση των μηνυμάτων, κ.λπ.
Επιπλέον, στο τέλος του βιβλίου παρατίθεται σε ένα πίνακα η μετάφραση στα Ελληνικά της νέας Έκδοσης 4.0 του Προγράμματος Σπουδών του ECDL μαζί με τις σελίδες του βιβλίου όπου αναπτύσσονται τα αντίστοιχα αντικείμενα γνώσης, καθώς και ένα γλωσσάρι για την απόδοση στην Ελληνική, των Αγγλικών όρων που χρησιμοποιούνται.
Το συνοδευτικό CD-ROM περιέχει ένα τεστ για πρακτική εξάσκηση και αυτοαξιολόγηση το οποίο βασίζεται σε ένα πρόγραμμα προσομοίωσης των εφαρμογών Internet Explorer και Outlook Express 6.0 της Microsoft. Στο περιβάλλον της πρακτικής εξάσκησης, ο χρήστης μπορεί να πειραματιστεί στα περιβάλλοντα προσομοίωσης των εφαρμογών για να βρει τη σωστή απάντηση. Η κάθε ερώτηση συνοδεύεται από ένα βίντεο απάντησης όπου παρουσιάζονται οι εναλλακτικοί τρόποι με τους οποίους ο χρήστης μπορεί να επιτελέσει τη ζητούμενη λειτουργία στα περιβάλλοντα των εφαρμογών. Στο περιβάλλον της αυτοαξιολόγησης ο χρήστης καλείται να εργαστεί στο περιβάλλον προσομοίωσης των εφαρμογών για να απαντήσει τις ερωτήσεις του τεστ. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του 60 λεπτά για να ολοκληρώσει το τεστ. Στο τέλος του τεστ μπορείτε να δείτε τη συνολική σας επίδοση καθώς και ένα πίνακα με τις σωστές και λάθος απαντήσεις.Ο Νίκος Χατζηγεωργίου αποφοίτησε το 1988 από το τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1994 απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA). Από το 1995 εργάζεται στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ), όπου έχει θέση ερευνητή και είναι επικεφαλής του Παραρτήματος Θράκης του ΙΕΛ. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά και τεχνολογικά έργα και έχει σημαντική διδακτική εμπειρία σε θέματα Πληροφορικής. Έχει διδάξει Πληροφορική σε ΙΕΚ, ΚΕΚ, καθώς και σε σεμινάρια επιμόρφωσης καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγγραφέας: Χατζηγεωργίου Νίκος, Στεργάτου Ελένη
Υπεύθυνος Σειράς: Κατσούρος Βασίλης, Χατζηγεωργίου Νίκος
Εκδότης: Libris-Tech Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-8319-08-0
Σελίδες: 254
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Προγράμματα
Σειρές: ECDL

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.52 €