Διαφορική διάγνωση στη νευροχειρουργική και στη νευρολογία

Περιγραφή
[…] Έγραψα το βιβλίο αυτό με την ελπίδα να κάνω τη διαδικασία της νευροδιάγνωσης ευκολότερη, θέλησα να παρουσιάσω την ανάλυση των νευρολογικών κλινικο-εργαστηριακών δεδομένων από όλες τις πλευρές για την πληρέστερη κατανόηση αυτών και την ασφαλέστερη κατά το δυνατό νευροδιάγνωση.
Ειδικότερα, παρουσιάζω την ανάλυση των δεδομένων σε πέντε κύριες ενότητες.
Στην ενότητα Ι η διαφορική διάγνωση βασίζεται στην εμφάνιση των κλινικών συμπτωμάτων και σημείων, αναφορικά με τις ανώτερες φλοιώδεις λειτουργίες, τα νευρο-οφθαλμολογικά προβλήματα, τις κινητικο-αισθητικές δυσλειτουργίες, και τα συμπτώματα πόνου.
Στην ενότητα II η ανάλυση των νευρολογικών προβλημάτων βασίζεται στην ανατομική τοπογραφία τους.
Στην ενότητα III η διαφορική διάγνωση βασίζεται στις νευρο-ακτινοδιαγνωστικές τεχνικές και επιπλέον δίδονται διαγνωστικές κλίμακες αναφορικά με την ανατομική θέση και τα μορφολογικά χαρακτηριστικά των βλαβών.
Στην ενότητα IV γίνεται συγκριτική ανάλυση των κλινικο-ιστο-παθολογικών χαρακτηριστικών και στην τελευταία ενότητα V παρουσιάζονται ειδικές κλινικές εξετάσεις, οι οποίες έχουν επίσης βαρύνουσα σημασία στη διαφορική διάγνωση των νευρολογικών παθήσεων.
Η συγγραφή του βιβλίου αυτού, εξ όσων γνωρίζω, αποτελεί τη μοναδική πηγή αναφοράς του είδους του στην Ελληνική βιβλιογραφία. Επιπλέον στη διεθνή βιβλιογραφία δεν ανευρίσκεται κάποια παρόμοια εργασία σε αυτή την έκταση και τις λεπτομέρειες, όσον αφορά τη νευροδιάγνωση.
Πέρα από τους νευροχειρουργούς και τους νευρολόγους, απευθύνεται και στους γιατρούς άλλων μερικώς συγγενών ειδικοτήτων, όπως είναι της ορθοπεδικής, της οφθαλμολογίας, της ωτορινολαρυγγολογίας, της νευροακτινολογίας, της νευροπαιδιατρικής και των επειγόντων περιστατικών.
Το πόνημα αυτό παρέχει πληροφορίες κατά ένα παραδοσιακό μεν αλλά σφαιρικό τρόπο, που δεν αφήνει τίποτα ανεξέταστο, ακόμη και όταν πρόκειται για σπάνιες πιθανότητες. Γίνεται έτσι τρομερά χρήσιμο στην επίτευξη της ακριβούς και αξιόπιστης νευροδιάγνωσης.
Εύχρηστο και περιεκτικό το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τον κλινικό, που έχει την ευθύνη της εισαγωγής, αξιολόγησης και της θεραπείας των ασθενών με νευρολογικά προβλήματα. […]
(από τον πρόλογο του συγγραφέα)Ο Σωτήριος Τζεμεντζής είναι αριστούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Πανεπιστήμιο του Edinburgh (PhD Surgical Neurology) και στις αγγειοεγκεφαλικές παθήσεις στο Πανεπιστήμιο του Birmingham (MD Neurosurgery).
Απέκτησε ευρύτατη κλινική εμπειρία στην αντιμετώπιση των παθήσεων του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης των ενηλίκων και των παιδιών στην 22ετή εργασία του σε ορισμένα από τα πιο γνωστά και προηγμένα πανεπιστημιακά νοσοκομεία των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Διετέλεσε Instructor ATLS της Πολιτείας Maryland, Επικ. Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Maryland και Michigan, Υφηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητής – Διευθυντής της Νευροχειρουργικής και του Νευροχειρουργικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Έχει περισσότερες από 70 προσωπικές εργασίες στα πλέον έγκυρα περιοδικά της Αγγλοσαξωνικής βιβλιογραφίας, 5 αγγλόφωνες μονογραφίες, ενώ το τελευταίο βιβλίο του με τίτλο «Differential diagnosis in neurology», από τον οίκο Thieme – New York έχει μεταφραστεί σε 6 γλώσσες και είναι στη 2η έκδοσή του.

Συγγραφέας : Τσεμεντζής Σωτήριος
Εκδότης : Ιδιωτική Έκδοση
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-87065-9-9
Σελίδες : 847
Σχήμα : 27χ21
Κατηγορίες : Νευρολογία, Νευροχειρουργική, Διάγνωση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 99.78 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.