Διαλογισμοί για το μέλλον της δημοκρατίας

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό περατώθηκε πριν 2 χρόνια. Δεν αποφάσιζα να το εκδώσω, αφήνοντάς το να κοιμάται σ’ ένα συρτάρι, παρακινημένος από κάποιο σκεπτικισμό για τον αριθμό αναγνωστών που θα ενδιέφερε το περιεχόμενό του. (Ο Γκαίτε ζητούσε ένα εκατομμύριο αναγνώστες και πολλοί συγγραφείς, στις αναμνήσεις τους, εξέφρασαν τον φόβο πως έχασαν τον χρόνο τους με το ν’ αφοσιωθούν στη συγγραφή). Μέσα στους δισταγμούς μου, ένας σπουδαίος ιστορικός με παρακίνησε να το εκδώσω, αναφερόμενος -για να με πείσει,- ούτε λίγο ούτε πολύ, στον Πλάτωνα που συμβούλευε ν’ αφήνουμε να κοιμούνται τα χειρόγραφα πριν τα δημοσιεύσουμε.
Αφού αποφασίστηκε η έκδοση, δίνω το κείμενο στο τυπογραφείο χωρίς διορθώσεις, έτσι όπως το έγραψα εδώ και δύο χρόνια. Ό,τι συνέβη από τότε δεν είναι παρά επιβεβαίωση των θέσεών του: η ενίσχυση και η διεθνής επέκταση της μεγάλης Δύναμης της ανατολικής Ευρώπης, η συγκέντρωση της ισχύος της προς τη Μεσόγειο, η ανάσχεση των δημοκρατιών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, το πολιτικό νόημα του πληθωρισμού, η έμμεση επίδραση της πάλης των τάξεων στη διεθνή κατανομή των δυνάμεων κλπ. […]
Αθήνα, καλοκαίρι 1978
Χ.Μ.Α.Κ.
Περιέχει τα κεφάλαια: “Ρητορική και Τύπος”, “Απόγειο και παρακμή της δυτικής δημοκρατίας”, “Οικονομία και δημοκρατία” και “Η αγωνία της Αθηναϊκής δημοκρατίας”.

Συγγραφέας: Quiroga Jose Manuel Aniel
Μεταφραστής: Ιατρίδη Ιουλία
Εκδότης: Εκδόσεις των Φίλων
Έτος έκδοσης: 1979
ISBN:
Σελίδες: 150
Σχήμα: 17χ11
Κατηγορίες: Ευρώπη – Διπλωματική ιστορία, Δημοκρατία, Δημοκρατία – Ιστορία
Σειρές: Προβληματισμοί

Τιμή σε ιστοσελίδες: 3.39 €