Διαδραστικές εφαρμογές πολυμέσων

Περιγραφή
Αν στον τεχνολογικά εξελισσόμενο κόσμο της δεύτερης χιλιετίας η πληροφορική αποτελεί τον κεντρικό μοχλό ανάπτυξης, τα αλληλεπιδραστικά πολυμέσα, που είναι το αντικείμενο αυτής της μελέτης, αποτελούν το κύριο εργαλείο εκπαιδευτικής και διδακτικής πρωτοπορίας. Είναι η βάση για την ανάπτυξη εφαρμογών που σχετίζονται με την εκπαίδευση, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία, συμπεριλαμβανομένων των δικτυακών και αυθυπόστατων εφαρμογών πολυμέσων.
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα στάδια σχεδιασμού και ανάπτυξης εφαρμογών πολυμέσων. Παρατίθενται οι θεμελιώδεις έννοιες και εξετάζονται τα διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται σε μία εφαρμογή πολυμέσων και τα βασικά τους χαρακτηριστικά, όπως: το είδος των πληροφοριών που περιέχονται, οι τρόποι απόκτησης και ψηφιοποίησης τους, οι διαδικασίες που απαιτούνται για την επεξεργασία τους.
Γίνεται επίσης λεπτομερής μελέτη του λογισμικού. Ιδιαίτερα αναλύονται τα συγγραφικά συστήματα, με έμφαση στη διαδικασία επιλογής του κατάλληλου εργαλείου ανάλογα με το είδος της υπό ανάπτυξη εφαρμογής. Τέλος περιγράφονται τα διάφορα στάδια ανάλυσης και σχεδιασμού μιας εφαρμογής πολυμέσων καθώς και μερικές χαρακτηριστικές εφαρμογές πολυμέσων σε διάφορα πεδία.Η Φράνκα Παντάνο – Ρόκου διδάσκει πληροφορική στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με γνωστικό αντικείμενο την τεχνολογία πολυμέσων. Σπούδασε μαθηματικά και είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έμφαση στη χρήση υπερμέσων και τις διαδικασίες επικοινωνίας (σύγχρονες και ασύγχρονες) στην εκπαίδευση από απόσταση. Από το 1994 ασχολείται ερευνητικά με τη μελέτη των τρόπων εφαρμογής της τεχνολογίας των πολυμέσων/υπερμέσων σε διάφορα πεδία και ιδιαίτερα στην εκπαίδευση από απόσταση, όπου έχει κάνει σημαντικές δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων και επιστημονικά περιοδικά.

Συγγραφέας : Παντάνο – Ρόκου Φράνκα
Εκδότης : Κριτική
Έτος έκδοσης : 2002
ISBN : 960-218-257-1
Σελίδες : 180
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Πολυμέσα
Σειρές : Επιστημονική Βιβλιοθήκη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.35 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.