Δημόσια και κοινωφελή

Περιγραφή

Στη συλλογή που αποτελείται, από τρεις αυτοτελείς μεν, αλλά ενδοσχετιζόμενες ενότητες, (Επί της Κολωνού, Τα Λειτουργικά του Έαρος, Ναυβάτες), με πενήντα οκτώ ποιήματα, ο δημιουργός ακολούθησε τον κλασικό τρόπο γραφής, με τη μουσικότητα του στίχου που τον γοητεύει, παρά τον κόπο που απαιτεί η ιχνηλασία των εύστοχων λέξεων και της απρόβλεπτης ρίμας. Έτσι, αναμετρήθηκε εικαστικά, με το ρυθμό, τον ήχο, τις εικόνες και τις λέξεις, φροντίζοντας ν’ αποδώσει ποιητικά και να μελοποιήσει, ορολογίες, που αυθόρμητα αποδίδουν, το άρωμα, τη γεύση και το χρώμα του συναισθήματος των γεγονότων που έζησε, στο τελευταίο μετερίζι της μακρόχρονης θητείας του, στη Δημόσια Διοίκηση.

Ο Κώστας Μασούρας γεννήθηκε στην Κεχρινιά Αμφιλοχίας. Σπούδασε οικονομικά στην Ελλάδα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία. Μετά τη στρατιωτική του θητεία στην Ελληνική Αεροπορία, εργάσθηκε για λίγο στον ιδιωτικό τομέα και το 1980, προσλήφθηκε, στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (τ. ΥΠΕ-ΘΟ) όπου και υπηρετεί μέχρι σήμερα. Υπηρέτησε ως Διευθυντής στους τομείς της Περιφερειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης. Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Προγραμματισμού, Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΕΟΚ), Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων. Εργάστηκε επίσης στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΜΕΑ-ΕΕ), στις Βρυξέλλες, ως Προϊστάμενος του τομέα Οικονομικής Πολιτικής. Έχει εκπροσωπήσει κατά περιόδους το ΥΠΕΘΟ, σε επιτροπές και συνέδρια στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
Διετέλεσε:
– Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΙΒ) Λουξεμβούργο (1998-2004)
– Ειδικός εκπρόσωπος στην Επιτροπή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FSC) (1999-2005)
– Μέλος των Επιτροπών, Περιφερειακής Πολιτικής (RPC) και Οικονομικής Πολιτικής (ΕPC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
– Κυβερνητικός Επόπτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ)
– Μέλος του ΔΣ του Ταμείου Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ)
– Πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Έχει εκπροσωπήσει το Υπουργείο, σε επιτροπές και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και δημοσιεύει άρθρα και οικονομικές μελέτες σε εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη ζωγραφική, τη μουσική, τη λογοτεχνία και την ορειβασία. Είναι παντρεμένος με τη Μάρθα Πυλιώτη.

Συγγραφέας: Μασούρας Κώστας
Εκδότης: Ιωλκός
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 960-426-832-0
Σελίδες: 79
Σχήμα: 21×14
Κατηγορίες: Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.40 €