Δεσμοί αίματος

Περιγραφή
Η νεαρή δικηγόρος Αμάντα Τζάφι, που στην “Ένοχη δικαιοσύνη” έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το θάνατο, προσπαθεί να ξαναβρεί την ισορροπία της και δεν αισθάνεται έτοιμη να αντιμετωπίσει έναν ακόμη βίαιο εγκληματία. Ξέροντας ωστόσο ότι, αν θέλει να συνεχίσει την καριέρα της ως συνήγορος υπεράσπισης, πρέπει να αφήσει πίσω της το παρελθόν, αναλαμβάνει την υπόθεση του Τζον Ντιπρέ, ενός διαβόητου προαγωγού που κατηγορείται για φόνο.
Αντίπαλός της στη δίκη, από την πλευρά της εισαγγελίας, είναι ο Τιμ Κέριγκαν, ένας άνθρωπος επιτυχημένος και φαινομενικά άψογος από κάθε άποψη, που όμως ένα μυστικό βαθιά ριζωμένο στο παρελθόν του κάνει όλα όσα έχει κατακτήσει να μοιάζουν απατηλά.
Καθώς η Αμάντα αναζητά στοιχεία για να γλιτώσει τον άθλιο πελάτη της από τη θανατική καταδίκη, βλέπει να σχηματίζεται μπροστά της μια πολύ ανησυχητική εικόνα που εμπλέκει στην υπόθεση κάποιους υψηλά ιστάμενους στο χώρο των επιχειρήσεων και της δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα, και ο Τιμ κάνει τις ίδιες διαπιστώσεις. Όμως αυτοί που κρύβονται στη σκιά είναι αποφασισμένοι να μην τους αφήσουν να προχωρήσουν ούτε βήμα παραπάνω. Και δε θα δείξουν κανένα έλεος προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους…Ο Φίλιπ Μάργκολιν υπήρξε διακεκριμένος ποινικολόγος στο Πόρτλαντ από το 1972 ως το 1996, οπότε άρχισε να ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή. Είχε αναλάβει πολλές εξέχουσες υποθέσεις ανθρωποκτονιών και χειρίστηκε δώδεκα υποθέσεις θανατικής καταδίκης σε όλους τους βαθμούς καταφέρνοντας να σώσει όλους τους πελάτες του από την εκτέλεση.
Το πρώτο του μυθιστόρημα, “Hearstone”, εκδόθηκε το 1978 και ήταν υποψήφιο για το βραβείο Έντγκαρ. “Ο τελευταίος αθώος”, το δεύτερο έργο του, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Εντ Χάρις. Το “Χάθηκε, μα δε θα ξεχαστεί”, που εκδόθηκε το 1993, σημείωσε πολύ μεγάλη εκδοτική επιτυχία και πρόσφατα μεταφέρθηκε στην τηλεόραση με τη Μπρουκ Σιλντς και τον Σκοτ Γκλεν στους βασικούς ρόλους. Εξίσου μεγάλη επιτυχία γνώρισαν και τα επόμενα βιβλία του “Όταν πέφτει το σκοτάδι”, “Ελεύθερη πτώση” “The Undertaker’s Widow”, “Ίχνη από αίμα” και “Ένοχη δικαιοσύνη”. Επίσης, διηγήματα και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και νομικές επιθεωρήσεις. Το διήγημά του “The Jailhouse Lawyer” επελέγη για την ανθολογία “Οι καλύτερες Αμερικανικές Ιστορίες Μυστηρίου” του 1999. Η “Chicago Tribune” έγραψε γι’ αυτόν: “Χρειάζεται αληθινό ταλέντο για να κρατήσεις τον αναγνώστη στην άκρη της καρέκλας ως το τέλος, και ο Μάργκολιν σίγουρα το διαθέτει”.
Ζει στο Πόρτλαντ του Όρεγκον με τη σύζυγό του Ντορίν. Περισσότερες πληροφορίες περιέχονται στην ιστοσελίδα του, www.phillipmargolin.com.

Συγγραφέας: Margolin Phillip
Μεταφραστής: Μίμη Στέλλα
Εκδότης: Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-450-792-3
Σελίδες: 444
Σχήμα: 18χ12
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία
Σειρές: Bell Best Seller

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.55 €