Δεν είμαι καρφί

Περιγραφή
Τον τελευταίο καιρό στο σχολείο χάνονται αντικείμενα. Και ο Λεωνίδας ξέρει τον ένοχο.
Τι να κάνει άραγε; Να το πει στη δασκάλα ή να κρατήσει το μυστικό;
Να γίνει το «καρφί» της τάξης ή να αφήσει τον ένοχο να συνεχίσει το «έργο» του;
Ο Λεωνίδας παίρνει με κόπο τη σωστή απόφαση…Η Μαρία Ρουσάκη γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1974 όμως κατάγεται από την Αλαγονία, Καλαμάτας. Το 2002 βραβεύτηκε «Η Μέλπω η Μοναδική» με το βραβείο Πηνελόπης Μαξίμου για προσχολικές και πρωτοσχολικές ηλικίες από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Έπειτα μεταφράστηκε στις Η.Π.Α., στη Κορέα και στη Ταϊβάν. Στην Αμερική έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία με τον τίτλο, «Unique Monique» και τιμήθηκε το 2003 με το βραβείο «Oppenheim Toy Portfolio Gold Book Award. Το βιβλίο της «Οι λεμονιές» προτάθηκε για το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας του έτους 2004 ενώ το «Κολυμπώντας στα βαθιά» ήταν στη μικρή λίστα των Κρατικών Βραβείων το 2006. Το βιβλίο της «Μια φλόγα στο σκοτάδι – η συγκλονιστική ιστορία της Έλεν Κέλερ» ήταν υποψήφιο για το λογοτεχνικό βραβείο «Ο Αναγνώστης» (πρώην «Διαβάζω») το 2013.
Έχει εκδώσει δύο ηλεκτρονικά παιδικά βιβλία στην αγγλική γλώσσα με την εταιρία uTales.com, το «My Sister is a Dragon» και το «Pass it to Me». Το τελευταίο μεταφράστηκε στα Σουηδικά. Επίσης, το 2013 εκδόθηκε το βιβλίο της «Baboula Baby» από την A-to-Z Publishing στο New Jersey.
Είναι περιφερειακή σύμβουλος (Regional Advisor) της SCBWI Greece, του ελληνικού τμήματος της Society of Children’s Book Writers and Illustrators. Ζει στην Αθήνα και είναι μητέρα τριών παιδιών.
H ιστοσελίδα της είναι το www.mariasbooks.com και το blog της είναι το www.mariasbooks.blogspot.com.

Συγγραφέας : Ρουσάκη – Βίλλα Μαρία
Εικονογράφος : Frochaux Madeleine
Εκδότης : Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-16-3604-8
Σελίδες : 40
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνική
Σειρές : Βιβλία για Παιδιά και για Νέους, Χωρίς Σωσίβιο Επίπεδο 3: Δελφινάκια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.13 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.