Δήμαρχοι Πατρέων 1836 – 2006

Περιγραφή
Στις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης μπορεί να βρει τα βιογραφικά σημειώματα των 38 συνολικά πατρινών πολιτών που διετέλεσαν Δήμαρχοι Πατρέων, μία αναλυτική καταγραφή των συμβάντων που χαρακτήρισαν κάθε μία από τις 61 δημαρχιακές τους θητείες, καθώς και μια σειρά χρήσιμων στοιχείων που αφορούν τις θητείες αυτές και τα οποία προέκυψαν ως απόρροια ενδελεχούς έρευνας σε ιστορικά αρχεία, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις -άγνωστες μέχρι πρότινος- ακριβείς ημερομηνίες έναρξης και λήξης κάθε θητείας. Στο βιβλίο υπάρχουν επίσης αναφορές στην ιστορική εξέλιξη των ορίων και του πληθυσμού του Δήμου Πατρέων, στα Δημαρχεία της πόλης και στην εκλογική νομοθεσία που διέπει τις Δημοτικές Εκλογές. Ο Πέτρος Ψωμάς γεννήθηκε το 1970 και ζει στην Πάτρα. Ασχολείται επαγγελματικά με την εκπαίδευση και το μάρκετινγκ. Έχει σπουδάσει Εφαρμοσμένη Πληροφορική (“Α.Σ.Ο.Ε..Ε.”), Μάρκετινγκ και Επικοινωνία (“Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών”), και Δημοσιογραφία (“Ηρόδοτος”) και από το 2008 είναι υποψήφιος διδάκτορας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του “Πανεπιστήμιου Αιγαίου” (Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων).
Είναι ιδρυτικό μέλος της δημοτικής κίνησης “Τώρα για την Πάτρα”, ιδρυτικό μέλος του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας “Ρεφενέ”, εκ των εταίρων της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας “Πλήρωμα 94”, Αντιπρόεδρος του “Συλλόγου Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών” και, από τον Ιανουάριο του 2011, Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.
Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κειμένων για τις ομαδικές εκδόσεις: “40 Χρόνια κρυμμένος θησαυρός” (εκδόσεις Fresh Communications, Πάτρα 2006), “Τετράδια Ζεύξης” (εκδόσεις Το δόντι, 2009) και “Νότια Πελοπόννησος 1935-1950” (εκδόσεις Αλφειός – Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, Καλαμάτα 2009). Έχει αρθρογραφήσει σε πλήθος εντύπων. Τελευταία στο περιοδικό “Υποβρύχιο” και στην εφημερίδα “Σύμβουλος Επιχειρήσεων”.

Συγγραφέας: Ψωμάς Πέτρος
Εκδότης: Το Δόντι
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-88046-2-0
Σελίδες: 200
Κατηγορίες: Πάτρα – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.28 €