Δάφνη και Φαννή

Περιγραφή
1945… 2000…
Μια μεγαλοαστική οικογένεια, τρεις γενιές. Αλήθειες… προδοσίες… ψέματα… ζήλιες… Και φτάνεις ως πού; Στο φόνο της ψυχής; Του μυαλού; Της αγάπης;
Η Δάφνη και η Φαννή, αδελφές, η μια άκρη του νήματος που το κρατάει ποιος και γιατί; Γιαγιά, παππούς, θείοι, μαμά, μπαμπάς. Και η συνέχεια… ένα κουβάρι μαύρα σύννεφα και λάθη… αμαρτίες γονέων – ναι, αλλά κι αυτές; Τι έκαναν αυτές; Η Δάφνη κι η Φαννή;
“Έπρεπε να γίνετε πουτάνες”, έλεγε ο θείος.
Ο θείος… δοσμένος στην Αριστερά, έτοιμος να κρεμαστεί για τα πιστεύω του. Ο πατέρας… δοσμένος στη Δεξιά, έσωσε τον θείο καθότι είχε το χάρισμα.
Τον έσωσε; Σωθήκανε; Από τι;
Και το κορίτσι της Φανής… μπράβο, μεγάλωσε…
Μια σχεδόν πολύ αληθινή ιστορία… πάνω σε σχεδόν πραγματικά γεγονότα…
Μια σχεδόν ζωή για το τίποτα ή όχι.
Αλήθεια, πώς συλλαβίζουν την ευτυχία;
Ένα μυθιστόρημα που αξίζει να διαβάσετε για την αλήθεια του.
“Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με δυνατούς διαλόγους που δεν ωραιοποιούν καταστάσεις και σχέσεις, γλώσσα ζωντανή, πολλές φορές σκληρή, ωμή, γρήγορη πλοκή, τρομερό ενδιαφέρον, σκηνές βίαιες που διαδέχονται γρήγορα η μία την άλλη.
Μέσα από την εξέλιξή του αποτυπώνονται έντονες συγκρούσεις χαρακτήρων, καταγράφονται σχέσεις φιλίας, αλληλεξάρτησης, αδυναμίας, εκμετάλλευσης… μέσα στην οικογένεια, στο ζευγάρι, μεταξύ αδελφών.
Μια ιστορία που δεν ωραιοποιεί τίποτα και για κανέναν.
Αξίζει να διαβαστεί γιατί δεν κρύβει τίποτα… ”
(Λούλα Αναγνωστάκη)Η Λίλα Δρούτσα γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη. Έπαιξε θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση. Για τρία χρόνια έμεινε στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε τη διεύθυνση του ψυχαγωγικού προγράμματος ραδιοφωνικού σταθμού. Γράφει εδώ και πολλά χρόνια, κυρίως σενάρια για την τηλεόραση. Έχει συνεργαστεί με τα κανάλια ΝΕΤ, ΜΕGΑ, ΑΝΤ-1, ΑLPHΑ, SΤΑR. Έχει κυκλοφορήσει δυο παραμύθια της από τις εκδόσεις “Διάπλαση”. Το “Δάφνη και Φαννή” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Έχει μια δίδυμη αδελφή, την Εύη, που είναι στιχουργός. Έχει αδυναμία στην αδελφή της, στην ανιψιά της, στο Λονδίνο, στον Frank Sinatra και τρελαίνεται να ταξιδεύει. Είναι ανιψιά του Μανόλη και της Λούλας Αναγνωστάκη.

Συγγραφέας: Δρούτσα Λίλα
Εκδότης: Διάπλαση
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-6864-61-8
Σελίδες: 389
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.73 €