Γυναίκες τρελαμένες 5

Περιγραφή
Πανέξυπνες, φευγάτες και καυστικές, οι “Γυναίκες” της Μαϊτένα κατέκτησαν τους αναγνώστες σε είκοσι χώρες του κόσμου, από την Αργεντινή σε όλη τη Λατινική Αμερική, τη Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Μίλησαν ελληνικά την άνοιξη του 2005 και από τότε… κυκλοφορούν ακάθεκτες ανάμεσά μας, κάνοντάς μας να γελάσουμε ξανά και ξανά με την πιεστική μας καθημερινότητα, τα ελαττώματα και τις εμμονές μας.
Οι “Γυναίκες τρελαμένες” φλερτάρουν ακόμη μια φορά με τη νευρική κρίση, στον πέμπτο και τελευταίο τόμο της σειράς: το χορταστικό υστερόγραφο μια ανελέητης όσο και γεμάτης αγάπη σάτιρας, που αποδεικνύει ότι σ’ αυτή τη γεμάτη αναποδιές ζωή, μπορείς να χάσεις την ψυχραιμία σου, το μυαλό σου, τα πάντα -αλλά δεν πρέπιε ποτέ να χάσεις το χιούμορ σου…
Η Μαϊτένα Μπουρουνταρένα γεννήθηκε το Μάιο του 1962 στο Μπουένος Άιρες. Το πρώτο της στριπ ήταν το “Flo”, που δημοσιευόταν στην εφημερίδα “Tiempo Argentino”. To 1993 απέκτησε δική της σελίδα στο “Para Ti”, ένα εβδομαδιαίο περιοδικό της Αργεντινής. Εκεί γεννήθηκαν οι “Mujeres Alteradas” (“Γυναίκες Τρελαμένες”), που αγαπήθηκαν σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και μετά στην Ευρώπη, χαρίζοντας στη Μαϊτένα τη διεθνή αναγνώριση. Οι καλύτερες στιγμές του στριπ συγκεντρώθηκαν σε πέντε άλμπουμ που σημείωσαν τεράστια επιτυχία ξεπερνώντας σε πωλήσεις το ένα εκατομμύριο αντίτυπα.
Το Σεπτέμβριο του 1998, η Μαϊτένα άρχισε να δημοσιεύει στο καθημερινό φύλλο της “La Nacion” το στριπ “Superadas”, ενώ από τον Ιούνιο του 2003 συνεργάζεται με το κυριακάτικο περιοδικό της ίδιας εφημερίδας.
Οι ηρωίδες της Μαϊτένα δημοσιεύονται σήμερα σε πολλές λατινοαμερικάνικες εφημερίδες και περιοδικά, στην ισπανική “El Pais”, την ιταλική “La Stampa”, τη γαλλική “Le Figaro”, στο ισπανικό και μεξικάνικο “Marie Claire”, ενώ ως άλμπουμ έχουν κυκλοφορήσει σε όλη τη Ν. Αμερική, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Πορτογαλλία, την Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τις Η.Π.Α.
Ζει στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη, είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.

Συγγραφέας: Burundarena Maitena
Μεταφραστής: Ζαχαροπούλου Ελένη
Εικονογράφος: Burundarena Maitena
Εκδότης: Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-620-490-1
Σελίδες: 80
Σχήμα: 26χ18
Κατηγορίες: Κόμικς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.59 €