Γυναίκα και καρδιοαγγειακό σύστημα

Περιγραφή
[…] Το παρόν εγχειρίδιο δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει βασική γνώση και έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση για θέματα που σχετίζονται με τη γυναίκα και το καρδιαγγειακό σύστημα.
Ο κυριότερος παράγοντας, που διαφοροποιεί τη γυναίκα από τους άντρες είναι τα οιστρογόνα. Τα οιστρογόνα έχουν ποικίλη δράση σε διάφορα όργανα του ανθρώπου και κυρίως του γυναικείου σώματος. Τα επίπεδά τους στη διάρκεια της ζωή της γυναίκας μεταβάλλονται και επηρεάζουν πολλά συστήματα. Ένα από τα βασικά συστήματα που υφίσταται μεγάλες αλλαγές από τη δράση των οιστρογόνων, την εμμηνόπαυση και την ηλικία της γυναίκας είναι το καρδιαγγειακό σύστημα. […]
(από τον πρόλογο της συγγραφέως)Η Γενοβέφα Κολοβού, M.D., Ph.D., F.E.S.C., S.F.S.A, είναι υποδιευθύντρια της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής και υπεύθυνη του Λιπιδαιμικού Ιατρείου στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Από το 1988 ασχολείται με το μεταβολισμό των λιπιδίων. Τον ίδιο χρόνο, δημιούργησε με τον καθηγητή Δ. Κόκκινο το πρώτο λιπιδαιμικό ιατρείο στην Ελλάδα. Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης. Η ερευνητική της δραστηριότητα εκτείνεται κυρίως στα εξής πεδία:
– Υπολιπιδαιμική θεραπεία HDL
– Μεταγευματική λιπαιμία
– Γονίδια και στεφανιαία νόσος (Βραβείο Ακαδημίας 2002)
– Σπάνιες γενετικές ανωμαλίες του μεταβολισμού των λιπιδίων.

Συγγραφέας: Κολοβού Γενοβέφα Δ.
Εκδότης: Info Health – Εκδόσεις Τεθλασμένη
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-98617-1-7
Σελίδες: 229
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Καρδιολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 44.92 €