Γραφές για τον κινηματογράφο

Περιγραφή
Από τη στιγμή της εμφάνιστής του, ο κινηματογράφος αποτέλεσε πεδίο δράσης και πειραματισμού ανοιχτό σε πολυεπίπεδες προσεγγίσεις. Η παρούσα έκδοση φιλοδοξεί να συμβάλει στο διάλογο του κινηματογράφου με τις άλλες τέχνες και επιστήμες, που βρίσκεται σήμερα στο κέντρο του διεθνούς προβληματισμού.
Στην μελέτη της η ιστορικός της τέχνης, Ελένη Μαχαίρα, επιλέγει να ασχοληθεί αναλυτικά με το έργο δύο καλλιτεχνών, του Κώστα Σφήκα και της Αντουανέττας Αγγελίδη, με στόχο να φέρει στο επίκεντρο αποσιωπημένα εγχειρήματα πολλαπλού ενδιαφέροντος που δεν υπηρετούν τις κλασικές μορφές κινηματογραφικής απεικόνισης.
Η Αντουανέττα Αγγελίδη, σκηνοθέτης, μας οδηγεί με τις εικαστικές της πλοηγήσεις στα εσωτερικά τοπία της ψυχής και καταπιάνεται εδώ με θεωρητικά ζητήματα ψυχανάλυσης που αφορούν στην παραγωγή νοήματος.
Ο Κωνσταντίνος Κυριακός από τον χώρο της θεατρολογίας, καταθέτει την εκδοχή του για τον ηθοποιό στον κινηματογράφο, τις θεωρίες των φύλων και τις κινηματογραφικές τους αποτυπώσεις. Σ’ αυτό το πλαίσιο αναλύει συμπεριφορές και στάσεις στον τρόπο χειρισμού του σώματος από Έλληνες σκηνοθέτες.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Αγγελίδη Αντουανέττα, Μαχαίρα Ελένη, Κυριακός Κωνσταντίνος
Υπεύθυνος Σειράς: Σωτηροπούλου Χρυσάνθη πολιτική επιστήμονας/κριτικός κινηματογράφου
Εκδότης: Νεφέλη
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-211-744-3
Σελίδες: 232
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ηθοποιία, Κινηματογράφος – Ερμηνεία και Κριτική
Σειρές: Κινηματογράφος

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.56 €