Γράμματα και θάματα

Περιγραφή
Η Ελληνική γλώσσα, από όσο γνωρίζουμε από τον Όμηρο, χάνεται στα βάθη του χρόνου. Είναι τόσο παλιά, που ακόμα δεν είμαστε βέβαιοι για την προέλευσή της.
Ωστόσο μέσα από τα αρχαία κείμενα βλέπουμε τα Ελληνικά γράμματα να φέρουν μέσα τους από τότε ως σήμερα μια άρτια και ολοκληρωμένη γνώση. Αυτή η γνώση δεν μπορεί να προέκυψε τυχαία!
Προβάλλει έτσι έντονα ένα ερώτημα που μπορεί να κάνει ακόμα και ένα παιδί: Ποιοι είχαν αυτή τη γνώση; Την επινόησε και τη δημιούργησε μόνος του ο Άνθρωπος ή του ” δόθηκε” με κάποιο μυστηριακό και άγνωστο σε μας τρόπο;
Η ιστορία “Γράμματα και Θάματα” δίνει μια ευχάριστη και μυθική διάσταση στο ερώτημα ενός παιδιού: “Ποιοι έφτιαξαν τα γράμματα, μαμά;” Προσφέρει επίσης -γιατί όχι- μια αληθινή εκδοχή για την προέλευση της Ελληνικής γραφής που τόσο πολλά έχει προσφέρει και μας προσφέρει ακόμα.
Η Ελληνική γλώσσα ήταν και είναι για πολλούς μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης και γνώσης. Η μεγάλη διαδρομή της στο χρόνο μέχρι τώρα μας αποδεικνύει ότι είναι μια γλώσσα ζωντανή και αθάνατη.
Άραγε να είναι όπως λέει ο μύθος, πράγματι, μια Θεϊκή Γλώσσα;Γεννήθηκε το 1951 στα Σμίλα, του Δήμου αρχαίας Ολυμπίας όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια. Αργότερα στην Αθήνα και τελείωσε το 7ο Νυχτερινό Λύκειο, όπου και της απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο, για την καλύτερη επίδοση από το Δήμο Αθηναίων. Έδωσε Πανελλήνιες Εξετάσεις με προτίμηση την Αρχαιολογία, χωρίς επιτυχία. Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια, εργαζόταν σε διάφορες δουλειές. Σπούδασε δύο ξένες γλώσσες: Την Αγγλική και την Ιταλική.
Το 1985 διορίστηκε στο Δημόσιο, ως πολιτική υπάλληλος του Υ.Δ.Τ.
Από παιδί θαύμαζε τους συγγραφείς και αναρωτιόταν πώς τα σκέφτονται αυτά που γράφουν. Τα ποιήματα που εξέδωσε εντάσσονται στα πλαίσια της πρώτης της συγγραφικής απόπειρας. Ακολούθησαν άλλα οχτώ βιβλία με παιδικές ιστορίες.

Συγγραφέας: Κούτρα Μαρία
Εικονογράφος: Χαριζάκης Θοδωρής
Εκδότης: Ιβίσκος
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 618-5093-26-Χ
Σελίδες: 32
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.75 €