Γράμματα αγάπης στον Στάλιν

Περιγραφή

Τα ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ είναι μια ιστορία αγάπης στην οποία εμπλέκονται τρία πρόσωπα: ένας άντρας, μια γυναίκα και ο διάβολος. Είναι ένας στοχασμός για την ανάγκη που έχει ο καλλιτέχνης να τον αγαπά η εξουσία, ανάγκη τόσο δυνατή όσο κι εκείνη της εξουσίας να αγαπηθεί από τον καλλιτέχνη. Είναι μια φανταστική ιστορία που διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’30, βασισμένη στην τρομερή εμπειρία του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, ενός μεγάλου ρώσου συγγραφέα τον οποίο ο σταλινισμός καταδίκασε σε σιωπή.
Το έργο έχει μεταφραστεί σε 11 γλώσσες κι έχει τιμηθεί με τα εξής βραβεία:
Βραβείο Caja Espana 1998
Βραβείο Borne 1998
Βραβείο Celestina για τον καλύτερο θεατρικό συγγραφέα 1999 – 2000
Υποψήφιο για Βραβείο MAX καλύτερου έργου 2010

Γεννήθηκε στη Μαδρίτη στις 6 Απριλίου 1965. Σπούδασε φιλοσοφία και μαθηματικά. Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας “Ιουδαϊσμός”, μιας ξεχασμένης ευρωπαϊκής “παράδοσης” του Ινστιτούτου Φιλοσοφίας του Ανώτατου Συμβουλίου Επιστημονικών Ερευνών.
Σπούδασε δραματουργία στα συγγραφικά εργαστήρια των Μάρκο Αντόνιο ντε λα Πάρα και Χοσέ Σάντσις Σινιστέρα, αλλά και στο Royal Court Theatre International Summer School του Λονδίνου. Το 1994 από το εργαστήρι του Μάρκο Αντόνιο ντε λα Πάρα ξεπηδάει μια μικρή ομάδα νέων συγγραφέων από τη Μαδρίτη η οποία ιδρύει τη θεατρική κολεκτίβα Ελ Αστιγέρο (= Ο Ταρσανάς). Ένας από αυτούς ήταν ο Μαγιόρκα. Αφιερώνεται στη δραματουργία το 1989, όταν κερδίζει το δεύτερο βραβείο “Μάρκες ντε Μπραντομίν” για το πρώτο του έργο “Επτά καλοί άνθρωποι”. Από τότε έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία, όπως το “Καλντερόν” το 1992 για το “Κι άλλες στάχτες” ή το “Μπορν” το 1998 για το “Ερωτικά γράμματα στον Στάλιν”.
Συνεργάζεται με πολλά θεατρικά περιοδικά και είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του “Primer acto” (= Πρώτη πράξη). Από τον Οκτώβριο του 1998 διδάσκει δραματουργία, ιστορία της σκέψης και κοινωνιολογία στη Ανώτατη Βασιλική Σχολή Δραματικής Τέχνης της Μαδρίτης.

Συγγραφέας: Mayorga Juan
Εκδότης: Σοκόλη – Κουλεδάκη
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 960-826-494-6
Σελίδες: 80
Σχήμα: 21×17
Κατηγορίες: Θεατρικά έργα – Συλλογές

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.88 €