Γλώσσα Ε΄ δημοτικού

Περιγραφή
Στο βιβλίο περιέχονται:
– Απαντήσεις σε όλα τα Ερωτήματα
– Κλητικοί Πίνακες
– Ποικίλα Υποδείγματα Παραγωγής Γραπτού Λόγου
– Βιογραφικά Σημειώματα
– Σχέδια Διαθεματικών Δραστηριοτήτων
– Προγραμματισμός Διδασκαλιών για τον Εκπαιδευτικό.Ο Γιάννης Δ. Μπάρτζης γεννήθηκε το 1951 στην Αρχαία Κόρινθο, όπου και ζει μόνιμα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.
Σπούδασε στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών· είναι διδάκτορας του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται πάνω από τριάντα χρόνια ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα είναι σημαντική η παρουσία του στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας με συγγραφή βιβλίων για παιδιά κι εφήβους και με τη δημοσίευση άρθρων και μελετών.
Πρωτοεμφανίστηκε στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας μαζί με τη σύζυγό του Δέσποινα Στίκα με το φυσιογνωστικό παραμύθι «Η Μυρμηγκούπολη» (Τεκμήριο, 1980, β’ έκδ. 1984). Ακολούθησαν τα βιβλία του: «Τα μυρμήγκια της ειρήνης» (Gutenberg 1987), «Ξύλινο παραμύθι» (Σύγχρονη Εποχή 1988), «66 φράσεις δυόμισι χιλιάδων χρόνων» (Καστανιώτης 1992, δ’ έκδ. 2002), «Αργείος Εσπερινός» βραβείο «Μιχαήλας Αβέρωφ» από την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών (Καστανιώτης 1988, β’ έκδ. 1996), «UFO στα Διγελιώτικα», βραβείο επιστημονικής φαντασίας από τη Γυνακεία Λογοτεχνική Συντροφιά (Καστανιώτης 1990, γ’ έκδ. 2001), «Την προηγούμενη μέρα» (Καστανιώτης 1993, γ’ έκδ. 1996), «Τιριγκλίκ», βραβείο «Διονύσης Τροβάς» από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (Πατάκης 1998, β’ εκδ. 2001).
Έχει γράψει βιβλία για τη σχολική εργασία, ενώ πολυσέλιδα άρθρα και μελέτες του για διάφορα ζητήματα της παιδικής λογοτεχνίας καθώς και κριτικές του για παιδικά βιβλία έχουν δημοσιευθεί στην Επιθεώρηση Παιδικής Λογοτεχνίας, στον Οδηγό Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας και σε άλλες περιοδικές εκδόσεις. Από το 1993 εκδίδει στην Αρχαία Κόρινθο την τρίμηνη τοπική εφημερίδα «Ακροκόρινθος».

Συγγραφέας : Μπάρτζης Γιάννης Δ.
Εκδότης : Gutenberg – Χρήστος Δαρδανός
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-01-1113-8
Σελίδες : 274
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Ελληνική γλώσσα, Νέα – Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.87 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.