Γλωσσικές ασκήσεις για το γυμνάσιο

Περιγραφή
Γραμματική του Γυμνασίου σε 27 ενότητες (Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη)
– Ασκήσεις ορθογραφίας
– Ποικιλία λεξιλογικών ασκήσεων
– Η Παράγραφος: Δομή-τρόποι ανάπτυξης
– 27 κριτήρια αξιολόγησης-παραγωγής γραπτού λόγου
Το βιβλίο καλύπτει μεθοδικά όλες τις ενότητες των σχολικών βιβλίων της Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου.
Κύριος στόχος είναι να βοηθήσει τους μαθητές να αξιολογήσουν τη γνώση που κατέκτησαν σχετικά με τα θέματα που διδάχτηκαν στην τάξη τους και ταυτόχρονα να τους υπενθυμίσει το γνωστικό υλικό που είναι ανάγκη να εμπεδώσουν μεταβαίνοντας στην επόμενη τάξη.
Αυτό σημαίνει ότι, στις εννέα (9) Ενότητες που καλύπτουν τη Β΄ Γυμνασίου, ο μαθητής αντιμετωπίζει ερωτήσεις που προϋποθέτουν ουσιαστική γνώση της ύλης που διδάχτηκε στην προηγούμενη τάξη.
Στις οκτώ (8) Ενότητες της Γ΄ Γυμνασίου, εκτός από το γνωστικό υλικό αυτής της τάξης, οι μαθητές συναντούν συνθετικές ερωτήσεις που αφορούν βασικές γνώσεις των δύο προηγούμενων τάξεων, ώστε:
– να αξιολογήσουν το βάθος της γνώσης τους στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, και
– να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Έκφρασης-Έκθεσης της Α΄ Λυκείου.Ο Άρης Γιαβρής γεννήθηκε στο Κερατσίνι του Πειραιά. Σπούδασε Νέα Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1978 διδάσκει στον «Ηράκλειτο» το μάθημα της Έκθεσης-Έκφρασης. Στο συγγραφικό του έργο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται βιβλία σχετικά με το αντικείμενο διδασκαλίας του. Μερικές από τις δημοσιεύσεις του είναι: «Γραμματική: Δέκα Μύθοι και μία Αλήθεια» (ανακοίνωση στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου για τον Γραμματισμό στα Βαλκάνια, Πάτρα 26-28 Νοεμβρίου 1999), «Προσέγγιση των εννοιών και του λεξιλογίου των μαθημάτων της Μέσης Εκπαίδευσης με βάση τη Θεωρία των Διακριτών Ομάδων» (σε συνεργασία με τον Σαράντο Ψυχάρη, στο περιοδικό «Νέα Παιδεία»), ενώ έχει επίσης ασχοληθεί με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών σε συνδυασμό με τη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης. Από το 1998, ο Άρης Γιαβρής είναι μέλος της International Reading Association.

Συγγραφέας : Γιαβρής Άρης
Εκδότης : Κέδρος
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-04-4115-4
Σελίδες : 287
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Ελληνική γλώσσα, Νέα – Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.45 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.