Γλυκεία χώρα Κύπρος

Περιγραφή
Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, η Σύλβια Ιωάννου άρχισε συστηματικά να συλλέγει βιβλία που αναφέρονται στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κύπρο. Σήμερα, η συλλογή της περιλαμβάνει μοναδικά χειρόγραφα και σπάνια βιβλία που καλύπτουν την περίοδο από τα τέλη του 15ου έως τα τέλη του 19ου αιώνα, και συγκαταλέγεται στις πληρέστερες του είδους τους.
Πριν από λίγα χρόνια, η συλλογή εμπλουτίστηκε με εκείνη του Κύπριου γιατρού Όμηρου Χαπίπη, γνωστού στους συλλεκτικούς κύκλους. Σε αυτήν εκτός από βιβλία, περιλαμβάνονταν και χάρτες. Η Σύλβια Ιωάννου, όπως και όλοι οι βιβλιόφιλοι, αντιμετώπιζε τους χάρτες με κάποια “εχθρότητα”, καθώς αυτοί αρκετά συχνά προέρχονται από βιβλία που καταστράφηκαν προκειμένου να ικανοποιηθούν συλλέκτες χαρτών.
Τότε, ο αγαπητός φίλος Ανδρέας Χατζηπασχάλης, με υπομονή κατέγραψε αυτούς τους χάρτες. Της υπέδειξε τις ομορφιές και τα μυστικά τους. Την παρότρυνε να αναπτύξει την συλλογή των χαρτών, παράλληλα με εκείνη των βιβλίων της. Σιγά σιγά η παρότρυνση αυτή έφερε καρπούς, και σήμερα η συλλογή αριθμεί 217 χάρτες εκεός από αυτούς που είναι ενσωματωμένοι σε βιβλία.
Έναυσμα για την παρούσα έκθεση στάθηκε η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. […]
Άρτεμις Σκούταρη

Μεταφραστής: Αγάθου Ελένη
Φωτογράφος: Μαυρομμάτης Σωκράτης
Επιμελητής: Σκούταρη Άρτεμις
Εκδότης: Adventure
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-87792-0-0
Σελίδες: 240
Σχήμα: 32χ25
Κατηγορίες: Χαρτογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 54.29 €