Γκουαντάναμο

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό μας οδηγεί κατευθείαν στα άδυτα ενός ακραίου τόπου, όπου μυρίζει κανείς τη μυρωδιά του ανθρώπινου φόβου και αισθάνεται τη γεύση της ανθρώπινης θηριωδίας. Σ’ αυτή την περιδιάβαση, ο αναγνώστης δεν θα συναντήσει μονάχα τους «άλλους», τους φυλακισμένους της Αλ Κάιντα, αλλά και τους Αμερικανούς, τους ανθρώπους που με τη σειρά τους είναι εγκλωβισμένοι στο ρόλο του παγκόσμιου «φρουρού» και δεσμώτη. Περιγράφοντας τη ζωή στο στρατόπεδο (ζωή που οδήγησε δεκάδες κρατούμενους σε απόπειερες αυτοκτονίας) και αναλύοντας τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και το πρόβλημα των ατομικών ελευθεριών, ο Μπονίνι ενδιαφέρεται να καταδείξει όχι μόνο τις αντιφάσεις μιας αυταρχικής πολιτικής σκέψης και πρακτικής που έχει ξεσηκώσει φωνές διαμαρτυρίας σε όλο τον κόσμο αλλά και τις συνέπειες που έχει η ύπαρξη του Γκουαντάναμο στη συνείδηση των Αμερικανών.
Ενημερωμένο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2004, και με ειδικό κεφάλαιο για τον Έλληνα αναγνώστη, το Γκουαντάναμο περιλαμβάνει και ένα εκτενές παράρτημα με όλες τις σχετικές διατάξεις της κυβέρνησης Μπους, διατάξεις που αποτελούν μια νομική «καινοτομία» η οποία ακόμα δεν έχει μελετηθεί επαρκώς.O Carlo Bonini γεννήθηκε το 1967 στη Ρώμη. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στην εφημερίδα «Il manifesto» και στη συνέχεια πέρασε στις δύο μεγαλύτερες εφημερίδες της Ιταλίας «Corriere della sera» και «La repubblica», στην οποία εξακολουθεί και εργάζεται ως έκτακτος απεσταλμένος. ‘Εχει δημοσιεύσει τα βιβλία «La toga rossa», «Il fiore di male» και «Guantanamo; USA, viaggio nella prigione del terrore».

Συγγραφέας : Bonini Carlo
Μεταφραστής : Ρομποτής Χρίστος, Χατζής Νίκος
Εκδότης : Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 960-03-3886-8
Σελίδες : 264
Σχήμα : 22χ13
Κατηγορίες : Πολιτική – Αμερική, Στρατόπεδα συγκεντρώσεως, Αμερική – Στρατιωτική πολιτική
Σειρές : Τοποθετήσεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.83 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.