Γκάντι

Περιγραφή
“Φαντάζομαι πολύ καλά την εποχή όπου οι πλούσιοι θα είναι απρόθυμοι να κάνουν περιουσία εις βάρος των φτωχών και όπου οι τελευταίοι θα πάψουν να φθονούν τους πλούσιους. Ακόμα και στον καλύτερο κόσμο, δεν θα καταφέρουμε να βάλουμε τέλος σ’ όλες τις ανισότητες, αλλά μπορούμε και πρέπει να αποφύγουμε να πολεμούν μεταξύ τους και να μισούνται οι άνθρωποι”.
Ο Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ του είχε δώσει το όνομα Μαχάτμα, «Μεγάλη Ψυχή», με το οποίο τον γνώρισε, τον θαύμασε ή τον αντιπάθησε ολόκληρος ο κόσμος. Από τα χαϊδεμένα παιδικά του χρόνια στο Γκουτζαράτ, σε μια κάστα εμπόρων, μέχρι την ανακάλυψη του Λονδίνου στα τέλη του 19ου αιώνα, από τις πρώτες μεγάλες μάχες που έδωσε στη Νότιο Αφρική εναντίον του ρατσισμού, για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ινδικών μειονοτήτων, μέχρι την επιστροφή στην Ινδία και την κατάκτηση αυτού του απέραντου πλήθους, η ιστορία του Γκάντι (1869-1948), συναρπαστική σαν μυθιστόρημα, ξαναζωντανεύει μια από τις μεγάλες περιπέτειες του 20ού αιώνα.
Η Κριστίν Ζορντίς γεννήθηκε στην Αλγερία, μια χώρα που έμεινε χαραγμένη στο μυαλό και στην καρδιά της, και εγκαταστάθηκε στη Γαλλία σε ηλικία τεσσάρων ετών. Σπούδασε στη Σορβόνη και στο Χάρβαρντ, και αργότερα μετέβη για κάποιο διάστημα στην Αγγλία, όπου εργάστηκε ως καθηγήτρια. Από το 1991 εργάζεται ως υπεύθυνη εκδόσεων στον τομέα της αγγλικής λογοτεχνίας του εκδοτικού οίκου Gallimard. Συνεργάζεται, επίσης, ως κριτικός λογοτεχνίας με την εφημερίδα Le Monde. Έχει γράψει πολλά βιβλία γύρω από την αγγλική λογοτεχνία, μεταξύ των οποίων το “De petits enfers varies”, που τιμήθηκε με το βραβείο Femina το 1989, και το “Gens de la tamise”, που τιμήθηκε με το βραβείο Medicis το 1999.

Συγγραφέας: Jordis Christine
Μεταφραστής: Σπερελάκη Τιτίνα
Εκδότης: Κασταλία
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-7560-36-1
Σελίδες: 400
Σχήμα: 18χ11
Κατηγορίες: Πολιτικοί, Βιογραφίες
Σειρές: Βιογραφίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.63 €