Γιώργος Πανουσόπουλος

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε με την ευκαιρία της πλήρους αναδρομής στο έργο του Γιώργου Πανουσόπουλου από το 46ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 18 έως 27 Νοεμβρίου 2005. Στο πλαίσιο του αφιερώματος προβλήθηκαν οι ταινίες «Ταξίδι του μέλιτος», «Οι απέναντι», «Μανία», «Μ’ αγαπάς;», «Ελεύθερη κατάδυση», «Μια μέρα τη νύχτα», «Τεστοστερόνη», «Αβραάμ εγέννησε Ισαάκ, Ισαάκ εγέννησε Ιακώβ, Ιακώβ εγέννησε…», «Ο καφές».
«Ο Γιώργος Πανουσόπουλος δεν είναι απλώς ένας άξιος σκηνοθέτης. Είναι ο μόνος κινηματογραφικός δημιουργός, μαζί με τον Κατσουρίδη, που είναι ικανός να παίξει τον ρόλο του σκηνοθέτη μιας ταινίας αλλά και του διευθυντή φωτογραφίας, του καμεραμάν, του μοντέρ, του σεναριογράφου και φυσικά, του παραγωγού. Η επαγγελματική γνώση και η δεξιότητα που έχει αναπτύξει σε όλους αυτούς τους τομείς, συνθέτουν μια αντίληψη κι ένα πάθος για τη δουλειά του που φέρνει στο νου αναγεννησιακή προσωπικότητα. […]»
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Βακαλόπουλος Χρήστος, Χαρίτος Δημήτρης 1930-, Σούμας Θόδωρος, Αλεξάκης Βασίλης 1943-, Κορτώ Αύγουστος, Τατσόπουλος Πέτρος 1959-, Μοσχοβάκης Αντώνης 1923-2007, Μπακογιαννόπουλος Γιάννης 1934-, Κερκινός Δημήτρης, Κολοβός Νίκος 1938-2006, Σωτηροπούλου Χρυσάνθη πολιτική επιστήμονας/κριτικός κινηματογράφου, Σολδάτος Γιάννης 1952-, Μπάμπας Δημήτρης, Χωμενίδης Χρήστος Α., κ.ά.
Επιμελητής : Κερκινός Δημήτρης
Εκδότης : ΑιγόκερωςΦεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 960-322-248-8
Σελίδες : 208
Σχήμα : 17χ17
Κατηγορίες : Κινηματογράφος – Σκηνοθέτες και παραγωγοί, Κινηματογράφος, Ελληνικός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.27 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.