Γιόγκα

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό καταγράφει τις συνομιλίες ενός πνευματικού δασκάλου με τους μαθητές τους και με όλους εκείνους που αναρωτιούνται για την τέχνη της αληθινής ζωής. Μερικά από τα θέματα που θίγονται σε αυτό είναι τα παρακάτω:
– Τα εμπόδια της ζωής μας, εμπόδια που ο νους δημιουργεί.
– Πώς μπορούμε να τα ξεπεράσουμε. Απαντήσεις σε θέματα καθημερινότητας, σε ερωτήματα που μας απασχολούν όλους.
– Οτιδήποτε συμβαίνει στο νου επηρεάζει και το σώμα. Πώς μπορούμε να θεραπεύσουμε τις ασθένειες μας.
– Τσάκρας, τα ενεργειακά κέντρα του σώματος και η σημασία τους.
– Πώς μπορούμε με απλό τρόπο να επιδράσουμε στη λειτουργία του εγκεφάλου.
– Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τα αρνητικά συναισθήματα, το θυμό, τη ζήλια, την επιθετικότητα, την ενοχή.
– Ειρήνη του νου.
– Το μυστικό της ευτυχίας.
– Πνευματικός δάσκαλος και εξέλιξη του ατόμου.
Ένα βιβλίο που απευθύνεται στην καρδιά και αναφέρεται στις σχέσεις με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Λόγος αποκαλυπτικός, από την εμπειρία ενός πνευματικού δασκάλου.
«Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό συναντώ την πιο άμεση περιγραφή των σημαντικών πραγμάτων της ζωής μας. Η ίδια, δηλαδή, αίσθηση που είχα και με την «Αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι», ένα βιβλίο που οι παππούδες μου εξέδωσαν πριν από δεκαετίες. Το «Γιόγκα – Αναζητώντας απαντήσεις» εξηγεί πεντακάθαρα πώς μια πανάρχαια παράδοση σαν τη γιόγκα παραμένει ζωντανή και επίκαιρη σήμερα. Κι όπως συμβαίνει με τα καλά βιβλία, όσες φορές και αν το διαβάσεις, πάντα κάτι καινούριο θα ανακαλύψεις σχετικά με το πώς μπορείς να ζήσεις καλύτερα, πώς μπορείς δηλαδή να γίνεις ανθεκτικότερος και, κυρίως, δημιουργικότερος στη ζωή σου.»
Εύα Καραϊτίδη, εκδότρια (Εκδόσεις της Εστίας)Η Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι μεγάλωσε και σπούδασε στην Αυστραλία. Το 1975, ακολουθώντας την πνευματική της αναζήτηση, ταξίδεψε στην Ινδία όπου συνάντησε τον Δάσκαλό της, τον Παραμαχάμσα Σατυανάντα.
Από το 1977 ζει στην Ελλάδα και εργάζεται για να βελτιώσει και να βοηθήσει τους ανθρώπους μέσω της γιόγκα. Το 1984 δημιούργησε το Σατυανάντα Άσραμ, σωματείο μη κερδοσκοπικό, αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και διεθνώς για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχει, αλλά και για το φιλανθρωπικό του έργο. Παράλληλα με το έργο της στην Ελλάδα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο καθοδηγώντας προγράμματα σχετικά με τη συμβολή της γιόγκα σε κάθε τομέα της ζωής που απασχολεί τον σύγχρονο άνθρωπο.
Της έχει αναγνωριστεί ο τίτλος της «Ειδήμονος στη Γιόγκα». Είναι ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Αδελφότητας Γιόγκα και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Σατυανάντα Γιόγκα στην Αγγλία. Είναι επίσημος εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Μπιχάρ Γιόγκα Μπαράτι (Ινδία) και σύμβουλος πολλών οργανώσεων.
Στη Σουάμιτζι οι άνθρωποι βρίσκουν βαθιά κατανόηση, καλοσύνη και έμπνευση. Τα λόγια της δίνουν δύναμη και θετική κατεύθυνση σε όποιον αναζητά τον αληθινό εαυτό που κρύβεται μέσα του.

Συγγραφέας : Saraswati Swami Sivamurti
Μεταφραστής : Sagar Swami Amrit
Εκδότης : Garuda Hellas
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-89990-0-6
Σελίδες : 272
Τόμος : 1
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Γιόγκα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.85 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.