Γιούνγκ

Περιγραφή
[…] Στον Γιουνγκ ο Φρόυντ βρήκε τον μαθητή, ο οποίος μπορούσε να σταθεί απέναντί του ως δημιουργικά ισάξιος σύντροφος, όντας ικανός για εκείνη την εποικοδομητική κριτική που απαιτούσε η σύγχρονη ψυχολογία. Ποιος είναι, όμως, και τι θέλει ο Γιουνγκ;
«Είμαι ένας γιατρός, ο οποίος ασχολείται με την ασθένεια του ανθρώπου και την εποχή του, προσηλωμένος σε θεραπευτικά μέσα που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της πάθησης. Οι ψυχοπαθολογικές έρευνες με παρακίνησαν να αφυπνίσω ιστορικά σύμβολα και φιγούρες από τη σκόνη των τάφων τους. Είδα ότι δεν αρκεί να θεραπεύω τα συμπτώματα των ασθενών μου…. Δεν χρειαζόμαστε τόσο τα ιδανικά όσο λίγη σοφία και ενδοσκόπηση, λαμβάνοντας υπόψη τη θρησκευτικότητα των εμπειριών από το ασυνείδητο. Και λέω σκόπιμα «θρησκευτικότητα», καθώς μου φαίνεται ότι αυτές οι εμπειρίες που μας βοηθούν να κάνουμε τη ζωή μας πιο υγιή ή πιο ωραία, πιο ολοκληρωμένη, γεμάτη νόημα, για μας τους ίδιους ή γι’ αυτούς που αγαπάμε, αρκούν για να ομολογήσουμε: ήταν η θεία Χάρη.»
Αυτή η προσωπική μαρτυρία ειπώθηκε από τον γέροντα Καρλ Γιουνγκ με αφορμή μια συνέντευξη του Γκέοργκ Γκέρστερ για τη Weltwoche. […]
(από τις σελίδες 7 και 8 του βιβλίου)O Gerhard Wehr γεννήθηκε το 1931, είναι Διδάκτωρ της Θεολογίας και διαμένει στο Schwarzenbruck, κοντά στη Νυρεμβέργη.
Έχει δημοσιεύσει μονογραφίες για τους Martin Buber, Jakob Bohme, Thomas Muntzer, Meister Eckhart.
Αρκετά βιβλία του έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν σε διάφορες ευρωπαϊκές και ασιατικές γλώσσες.

Συγγραφέας : Wehr Gerhard
Μεταφραστής : Νικηφόρου Μαρία
Επιμελητής : Μακροπούλου Αλεξάνδρα
Εκδότης : Πλέθρον
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-348-165-3
Σελίδες : 186
Σχήμα : 20χ13
Κατηγορίες : Ψυχανάλυση, Βιογραφίες, Ψυχαναλυτές
Σειρές : Πρόσωπα και Ιδέες, Ψυχολογία – Ψυχανάλυση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.84 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.