Για τους Αγίους

Περιγραφή
Η έννοια αγίου, έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται ικατά την ύστερη αρχαιότητα, είναι κρίσιμης σημασίας για τη μελέτη του φαινομένου της θρησκείας τόσο στη διαχρονία όσο και από την άποψη του πως βιώνουμε τη σχέση μαζί της στο σήμερα.
Στον ανά χείρας τόμο αναφέρονται ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαχρονική εξέλιξη της έννοιας του αγίου, με επικέντρωση όπως είπαμε στην κρίσιμη περίοδο της ύστερης αρχαιότητας, με τον κανονισμό και το ρόλο του κοινωνικού σώματος τόσο στην Ανατολή και στη Δύση καθώς επίσης και με το ρόλο του αγίου στη Δύση, εκεί που ο άνθρωπος το συμφιλίωσε με τη φύση και με την καθημερινότητα κατά ένα τρόπο διαφορετικό.
Ο συγγραφέας επικεντρώνεται με τρόπο ευσύνοπτο στο ζήτημα, δίνοντας την ευκαιρία στον αναγνώστη να ρίξει μια γρήγορη ματιά σ’ αυτό.Ο Διονύσιος Ι. Τραμπαδώρος γεννήθηκε το 1966 στον Πύργο Ηλείας. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς επίσης, και του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Στο παρελθόν, έχει ασχοληθεί με την εκπόνηση τεχνοοικονομικών μελετών, με τη διδασκαλία σε φροντιστήρια Μ.Ε., σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε Ινστιτούτα και Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, καθώς επίσης, και στο Τ.Ε.Ι. της Πάτρας. Για το χρονικό διάστημα 2002-2008 (οπότε και παραιτήθηκε), υπήρξε μόνιμος δημόσιος υπάλληλος στο υποκατάστημα Αθηνών του Ταμείου Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.). Έχει αναπτύξει ερευνητική δραστηριότητα ως ανεξάρτητος ερευνητής.

Συγγραφέας : Τραμπαδώρος Διονύσιος Ι.
Εκδότης : Τραμπαδώρος Διονύσιος Ι.
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 618-80259-2-3
Σελίδες : 54
Σχήμα : 18χ11
Κατηγορίες : Άγιοι

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.68 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.