Για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη και στον κόσμο

Περιγραφή
Η ελληνική εξωτερική πολιτική, στην εποχή των μεγάλων ανακατατάξεων που ζούμε, βασίζεται στις αρχές του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, της ειρήνης, της διεθνούς αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Σταθερή αναφορά της είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και η εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων μας. Πρόκειται για μια εξωτερική πολιτική αρχών, ηθικής και δικαίου.
Στην τετραετία 1996-2000 η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες προκλήσεις, δύσκολα προβλήματα και σοβαρές κρίσεις. Η εξωτερική πολιτική που ακολούθησε απέδωσε καρπούς και δικαιώθηκε. Η Ελλάδα έχει παρουσία και κύρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στους διεθνείς οργανισμούς και γενικότερα στη διεθνή κοινωνία.
Η Ελλάδα είναι χώρα ευρωπαϊκή, βαλκανική και μεσογειακή. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αξιοποίησε με την πολύπλευρη εξωτερική πολιτική της την τριπλή περιφερειακή ταυτότητα της χώρας, το ιστορικό απόθεμα και το ανθρώπινο δυναμικό της.
Βασικός στόχος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων μας με την ανάδειξη της χώρας σε υπολογίσιμη δύναμη ειρήνης και σταθερότητας, ανάπτυξης και συνεργασίας στο ευρωπαϊκό, το περιφερειακό και το διεθνές σύστημα. Η ισχυρή Ελλάδα παραμένει οδηγός μας.

Συγγραφέας : Σημίτης Κωνσταντίνος Γ. 1936-
Εκδότης : Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης : 2002
ISBN : 960-03-3337-8
Σελίδες : 245
Σχήμα : 22χ15
Κατηγορίες : Πολιτική – Ελλάς, Οικονομική ανάπτυξη – Ελλάς, Οικονομική πολιτική – Ελλάς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 28.90 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.