Γιατί φοβόμαστε

Περιγραφή
Όσοι υποφέρουν από διάφορους, έως και ανεξήγητους φόβους, ας μη νομίσουν ότι είναι μόνοι τους. (Ένας στους εφτά κατοίκους στη Γερμανία υποφέρουν απ’ αυτούς). Οι φόβοι αυτοί, που πολλές φορές γίνονται αγχώδεις, εμφανίζονται όλο και πιο συχνά στις μέρες μας και εκδηλώνονται με διάφορους τρόπους: Κάποιοι φοβούνται να επικοινωνήσουν με άγνωστους ανθρώπους, άλλοι ανησυχούν διαρκώς ότι κάτι κακό θα συμβεί στην οικογένειά τους, μερικοί καταλαμβάνονται ξαφνικά από πανικό και πιστεύουν ότι όπου να ‘ναι θα πεθάνουν, κάποιοι άλλοι δεν μπορούν πλέον να επισκεφθούν ορισμένα μέρη…
Πολλοί απ’ αυτούς δεν γνωρίζουν τι είναι κι από πού προέρχεται αυτό που τους βασανίζει. Και περνάνε βδομάδες, μήνες, ακόμα και χρόνια μέχρι να αναζητήσουν βοήθεια και να ωφεληθούν απ’ αυτήν.
Το βιβλίο φέρνει στο φως τα αίτια αυτών των φόβων, και καταγράφει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε (στα ιστορικά που θεράπευσαν), προσφέροντάς μας, έτσι, τη βεβαιότητα, ότι μπορούμε να απαλλαγούμε απ’ αυτούς.
Μας δίνει, επίσης, και πολλές οδηγίες, καθώς και ειδικές ασκήσεις για αυτοβοήθεια στο σπίτι.Ο Στέφαν Λάιντιχ είναι διευθύνων ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής, της ειδικής κλινικής για την αντιμετώπιση ψυχοσωματικών διαταραχών, στο Bad Durkheim της Γερμανίας. Είναι, ακόμη, επόπτης-εκπαιδευτής ειδικευόμενων στη συμπεριφορική ψυχοθεραπεία.

Συγγραφέας: Leidig Stefan, Glomp Ingrid
Μεταφραστής: Αντωνοπούλου Μαριάννα, Στάινερ Ίρμχιλντ
Επιμελητής: Γραμμένου Αντιγόνη
Εκδότης: Θυμάρι
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-349-107-1
Σελίδες: 228
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Συμβουλευτική, Ψυχολογία, Ατομική, Φόβος
Σειρές: Αυτογνωσία – Αυτοβελτίωση, Ατομική Ψυχολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.21 €