…γιατί κυλά στο αίμα μας

Περιγραφή
Οι συγγραφείς διερευνούν τη σχέση δύο φαινομενικά ασύνδετων καλλιτεχνικών ειδών -του αρχαίου δράματος και του φλαμένκο- βασισμένες στο εθνογραφικό υλικό των επιτόπιων ερευνών τους στην Αθήνα και στην Ανδαλουσία. Πρόθεσή τους είναι να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι ίδιοι οι άνθρωποι (οι Gitanos από τη Jerez της Ανδαλουσίας και οι έλληνες συντελεστές της παράστασης Λυσιστράτη του Εθνικού Θεάτρου) προσλαμβάνουν τον κόσμο.
Ερμηνεύοντας την εμβληματική φράση των συνομιλητών τους «…γιατί κυλά στο αίμα μας» κυριολεκτικά, οδηγούν τον αναγνώστη σ’ ένα ταξίδι πίσω στο πεδίο της εμπειρίας, εκεί όπου οι άνθρωποι βιώνουν τον κόσμο και μιλούν γι’ αυτόν ως μια συνέχεια, χωρίς τομές και ρήξεις, χωρίς όρια ανάμεσα στο χώρο και το χρόνο, στον άνθρωπο και το περιβάλλον του, στη ζωή και την τέχνη.Η Βασιλική Λαλιώτη είναι λέκτορας στο αντικείμενο Ανθρωπολογία της Επιτέλεσης στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις επιτελεστικές τέχνες (θέατρο, μουσική), την οπτική ανθρωπολογία, την ανθρωπολογία του σώματος και των αισθήσεων.

Συγγραφέας : Λαλιώτη Βασιλική, Παπαπαύλου Μαρία
Εκδότης : Κριτική
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-218-672-0
Σελίδες : 317
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Χορός, Ελληνικό δράμα, Πολιτισμική ανθρωπολογία
Σειρές : Επιστημονική Βιβλιοθήκη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 19.32 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.