Γιατί ακολούθησαν τον Χίτλερ;

Περιγραφή
Γιατί ακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι τον Αδόλφο Χίτλερ; Πως μπόρεσαν να παραπλανηθούν σε τέτοιο βαθμό; Στηριζόμενος σε συνεντεύξεις με πρώην στελέχη της Χιτλερικής Νεολαίας, αξιωματικούς των SS και μέλη του Γερμανικού Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος, ο κοινωνιολόγος Στέφαν Μάρκς προσπαθεί να ερμηνεύσει την «έλξη» που ασκούσε ο Εθνικοσοσιαλισμός και να εξηγήσει τις μεθόδους, με τις οποίες το Γ’ Ράιχ προσήλκυε οπαδούς και τους κρατούσε δέσμιους για την επίτευξη των σκοπών του. Αποδεικνύει ότι ο Εθνικοσοσιαλισμός ενθουσίαζε τους οπαδούς του στοχεύοντας όχι στη λογική αλλά στο συναίσθημά τους χρησιμοποιώντας τα αισθήματα της ντροπής και τα τραύματα του πολέμου καθώς και την ψυχολογική εξάρτηση.
Ο συγγραφέας πιστεύει ότι η εκμετάλλευση όλων αυτών είναι δυνατή ακόμα και σήμερα. Η υπογράμμιση αυτού ακριβώς του ελλοχεύοντος κινδύνου και η ανάγκη επαγρύπνησης συνιστούν τη βασική συμβολή αυτού του βιβλίου.Διδάκτορας της φιλοσοφίας, κοινωνιολόγος και επόπτης καθηγητής, εργάζεται για περισσότερα από 20 χρόνια στην επαγγελματική μετεκπαίδευση. Ειδικεύεται στη μελέτη του Εθνικοσοσιαλισμού και της συλλογικής μνήμης. Στο πλαίσιο του επταετούς ερευνητικού προγράμματος «Ιστορία και Μνήμη» διερεύνησε τα κίνητρα των οπαδών του Ναζισμού.

Συγγραφέας : Marks Stephan
Μεταφραστής : Δορδανάς Στράτος Ν.
Επιμελητής : Μαυρουδής Αιμίλιος Δ.
Εκδότης : Παπαδήμας Δημ. Ν.
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-206-581-8
Σελίδες : 340
Σχήμα : 22χ14
Κατηγορίες : Κοινωνική ψυχολογία, Ψυχολογία, Παγκόσμιος πόλεμος, 1939-1945, Hitler, Adolf, 1889-1945

Τιμή σε ιστοσελίδες: 19.71 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.