Γιάννης Μόραλης: Αρχιτεκτονικές συνθέσεις

Περιγραφή
Την έκθεση “Γιάννης Μόραλης: Αρχιτεκτονικές Συνθέσεις” συνοδεύει μια εικονογραφημένη έκδοση 2700 σελίδων με 200 περίπου φωτογραφίες η οποία αποτελεί την πρώτη πλήρη παρουσίαση των αρχιτεκτονικών δημιουργιών του Μόραλη. Τα κείμενα που υπομνηματίζουν τα έργα αποτελούν προσωπικά σχόλια και μαρτυρίες του ίδιου του καλλιτέχνη. Εκτός από το εισαγωγικό κείμενο της Φανής – Μαρίας Τσιγκάκου, περιλαμβάνει αδημοσίευτα κείμενα των Σπύρου Κονταράτου και Θύμιου Παπαγιάννη καθώς επίσης και ορισμένα, ήδη δημοσιευμένα, των Αλέξανδρου Ξύδη, Μαρίνου Καλλιγά και Νίκου Παπαδάκη, τα οποία εστιάζουν στη δημιουργική συμβολή του Γιάννη Μόραλη στην αρχιτεκτονική αλλά και τη διεύρυνση ενός γόνιμου πλαισίου συνεργασίας αρχιτέκτονα και εικαστικού.
Τα διαφωτιστικά κείμενα σε συνδυασμό με την ποικιλία του εικονογραφικού υλικού συγκροτούν ένα μοναδικό αρχείο για τους μελετητές του αρχιτεκτονικού έργου του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη.

Επιμελητής: Τσιγκάκου Φανή – Μαρία
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Καλλιγάς Μαρίνος, Κονταράτος Σάββας, Ξύδης Αλέξανδρος Γ. 1918-2004, Παπαγιάννης Θύμιος, Παπαδάκης Νίκος Ε.
Ζωγράφος: Μόραλης Γιάννης 1916-2009
Φωτογράφος: Κουργιαντάκης Λεωνίδας, Χαρισιάδης Δημήτρης Α. 1911-1993, Πεζανού Λίλη, Γερόλυμπος Γιώργης, Παπαδάκης Νικόλαος Ε., Κιρπότιν Μπόρις, Bonhomme Jean – François, Κωνσταντινίδης Άρης
Εκδότης: Μουσείο Μπενάκη
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-476-088-2
Σελίδες: 270
Σχήμα: 25χ25
Κατηγορίες: Ζωγράφοι, Έλληνες, Ζωγραφική, Ελληνική, Μουσεία – Εκθέσεις – Κατάλογοι

Τιμή σε ιστοσελίδες: 30.00 €