Γεύσεις από την Κίνα

Περιγραφή
– Οι 8 παραδοσιακές κουζίνες της Κίνας
– Τα σκεύη της Κινέζικης κουζίνας
– Μάθετε για τα chopsticks
– Μέθοδοι και τρόποι προετοιμασίας και μαγειρέματος
– Τα διάφορα υλικά της κινέζικης μαγειρικής
Αν έχετε τη διάθεση ν’ ανακαλύψετε σιγά-σιγά έναν νέο κόσμο χρωμάτων, αρωμάτων, αφής και -πάνω απ’ όλα- γεύσεων, τότε αποκτώντας αυτό το βιβλίο κάνετε το πρώτο σας βήμα.
Θα μάθετε, ακόμη, ότι μερικοί απ’ τους μεγαλύτερους Κινέζους φιλοσόφους, όπως ο Κομφούκιος και ο Σου Ντουνγκ Πο, ήταν ταυτόχρονα και μεγάλοι σεφ. Μάλιστα, πολλά από τα ονόματα που έδιναν στα φαγητά που δημιουργούσαν, αντηχούν και σήμερα σαν ποιητικά δοκίμια.Ο Δημήτρης Σμυρνιώτης – Σιμιτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εργάστηκε σε μεγάλα έργα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και ιδιαίτερα, επί μία δεκαετία, στις Αραβικές χώρες του Κόλπου: στη Σαουδική Αραβία (Jeddah, Dammam, Riyadh), στο Bahrain και στα Εμιράτα (Dubai). Σ’ αυτές τις χώρες υπάρχουν πολλά αυθεντικά κινέζικα εστιατόρια, των οποίων υπήρξε τακτικός θαμώνας.

Συγγραφέας : Σμυρνιώτης – Σιμιτόπουλος Δημήτρης, Ρακάζα – Σμυρνιώτη Μπερναντέτ
Φωτογράφος : Σμυρνιώτης – Σιμιτόπουλος Δημήτρης, Ρακάζα – Σμυρνιώτη Μπερναντέτ
Εκδότης : Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-08-0391-9
Σελίδες : 431
Σχήμα : 29χ21
Κατηγορίες : Μαγειρική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 31.60 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.