Γεωθερμία και κλιματισμός

Περιγραφή
Το παρόν βιβλίο αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια του μελετητή Νικόλαου Ψαρρά να παρουσιάσει τις βασικές αρχές της αβαθούς γεωθερμίας.
Το σύγγραμμα αυτό αποτελεί ένα πλήρες εγχειρίδιο για τα γεωθερμικά συστήματα κλιματισμού και απευθύνεται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να αποκτήσει τις βασικές γνώσεις περί αβαθούς [ή επιφανειακής] γεωθερμίας. Στόχος του συγγράμματος είναι η κατανόηση των βασικών αρχών λειτουργίας των γεωθερμικών συστημάτων κλιματισμού, αλλά και η ανάλυση των διαφόρων ειδών και χρήσεων των συστημάτων αυτών.Ο Νκόλαος Ψαρράς, σπούδασε στη σχολή Χημικών Μηχανικών του αγγλοφωνού πανεπιστημίου Teesside όπου αποφοίτησε 2ος στη σχολή του, το οποίο και αποτέλεσε τον έναυσμα για τις μεταπτυχιακές σπουδές στη προηγμένη μηχανική στο Imperial College του Λονδίνου. Στη συνέχεια, ξεκίνησε το διδακτορικό του στο αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο της Ουγγαρίας με αντικείμενο την «Ενεργειακή Διαχείριση Παραγωγικών Μονάδων», το οποίο δεν ολοκληρώθηκε και το 1999 επέστρεψε στην Ελλάδα.
Την περίοδο 2000-2001εργάστηκε ως χημικός μηχανικός με κεντρικό ρόλο την ολική παραγωγική συντήρηση ενός εργοστασίου τροφίμων. Το Μάιο του 2001 πραγματοποίησε την ίδρυση μίας μελετητικής – κατασκευαστικής εταιρείας με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και παραγωγικές μονάδες.
Το 2004 ξεκίνησε ως μερική απασχόληση στο Πανεπιστήμιο Πατρών τη διδακτορική διατριβή του με θέμα τη «Διαχείριση Αστικών Λυμάτων», την οποία εκπονεί μέχρι και σήμερα. Κατέχει μελετητικό δίπλωμα δημοσίων έργων και είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής του Ε.Κ.Ε.ΠΙΣ.
Στο ενεργητικό του κατέχει διδασκαλίες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα ενώ έχει πραγματοποιήσει δημοσιεύσεις σε έντυπα ευρείας κυκλοφορίας και σε επιστημονικά περιοδικά και αποτελεί ουσιαστικό μέλος σε συλλόγους και οργανώσεις οι οποίες αφορούν τη γεωθερμία.

Συγγραφέας : Ψαρράς Νικόλαος
Εκδότης : Shape Τεχνικές Εκδόσεις Ε.Π.Ε.
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-9724-00-0
Σελίδες : 187
Σχήμα : 28χ22
Κατηγορίες : Ενέργεια, Θέρμανση, Κλιματισμός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 37.91 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.