Γενική πρόβα αυτοκτονίας

Περιγραφή
«Να σας ρωτήσω κάτι που μας αφορά όλους… Γιατί ο λύκος δεν βόσκει χορτάρι;»
«Μάλλον… δεν του αρέσει το χορτάρι… Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.»
«Ο λύκος δεν βόσκει χορτάρι γιατί το κάνουν τα πρόβατα για κείνον… Και τι σχέση έχει αυτό με μας; Λοιπόν, εμείς είμαστε τα πρόβατα που μια ζωή έβοσκαν χορτάρι για τους λύκους, για τα αιμοβόρα αγρίμια με ανθρώπινο δέρμα! Τα αγρίμια μάς έχουν φάει τα πόδια, τα μάτια, τα νεφρά, μας ρούφηξαν το αίμα! Εμείς βοσκούσαμε γι’ αυτούς από παιδιά, από τότε που ήμασταν ακόμα αρνάκια. Κοιτάξτε πώς καταντήσαμε!»
Ένας άτυχος και καταχρεωμένος αρχιτέκτονας αδυνατεί να ρυθμίσει τις επαγγελματικές και τις προσωπικές του υποθέσεις. Εξίσου όμως αδυνατεί να δώσει τέλος στη ζωή του. Μετά από κάθε νέα απόπειρα αυτοκτονίας καταθλίβεται όλο και περισσότερο για να ανασηκωθεί ξανά, νομίζοντας πως με τη βοήθεια των καλών ανθρώπων η ζωή του θα πάψει να είναι αβίωτη.
Στην ξέφρενη ιλαροτραγωδία του Ντούσαν Κοβάτσεβιτς, που φέρει ως υπότιτλο Μια πικρή κωμωδία για το ψεύδος, ένας αποτυχημένος άντρας μάχεται μέχρις υστάτων εναντίον του κόσμου της διαφθοράς και του εμπορίου όπλων, λευκής σαρκός και ανθρώπινων οργάνων.
Ζωή ή θέατρο;Ο Ντούσαν Κοβάσεβιτς είναι Σέρβος σεναριογράφος, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας (γεν. Mrdenovac, 1948), που έγινε ευρύτερα γνωστός με το σενάριο της ταινίας «Underground» του Εμίρ Κουστουρίτσα, όταν αυτή κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, το 1995. Το 1973 αποφοίτησε από την Ακαδημία Θεάτρου, Κινηματογράφου και Ραδιοτηλεόρασης του Βελιγραδίου, στην οποία και δίδαξε από το 1986 ώς το 1989. Πολύ δημοφιλής στη χώρα του, έχει στο ενεργητικό του περισσότερα από 14 θεατρικά έργα, που μεταφράστηκαν και σκηνοθετήθηκαν στην Αγγλία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, τη Ρωσία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία, την Ουγγαρία, την Ισπανία, την Κίνα, την Πορτογαλία, το Ιράν, τη Νέα Ζηλανδία… και εκδόθηκαν, τα πιο πολλά, στους συγκεντρωτικούς τόμους «Odabrane Drame» I, ΙΙ και ΙΙΙ (Vreme Knjige, Βελιγράδι 1994-1998), και περισσότερα από δέκα κινηματογραφικά σενάρια. Από το 1998 κατέχει τη θέση του καλλιτεχνικού διεθυντή στο θέατρο Zvezdara. Το 2003 σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, πάνω σε δικό του σενάριο, με τίτλο «Profesionalac» («Ο επαγγελματίας»). Το θεατρικό του «Ο επαγγελματίας» έχει ανεβεί σε τριάντα τρία θέατρα ανά τον κόσμο. Είναι μέλος της Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών.

Συγγραφέας : Kovacevic Dusan 1948-
Μεταφραστής : Rosic Gaga
Εκδότης : Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-05-1540-9
Σελίδες : 100
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Σερβικά θεατρικά έργα
Σειρές : Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.88 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.