Γενική ιστοπαθολογία

Περιγραφή
Η μελέτη της παθολογίας σε μικροσκοπικό επίπεδο γνωρίζει συνεχή ανάπτυξη, καθώς το αυξανόμενο σώμα των γνώσεων επιτρέπει την αναγνώριση περισσότερων κυτταρικών χαρακτηριστικών.
Αναγκαία λοιπόν είναι η διαρκής ανανέωση των σχετικών εγχειριδίων, ώστε να ενσωματώνεται η νέα γνώση και να προσφέρεται σε σπουδαστές αλλά και πτυχιούχους. Την ανάγκη αυτή καλύπτει το σύγγραμμα της Δρ Δήμητρας Βαγγέλη “Γενική ιστοπαθολογία”, που κυκλοφορεί από τις Ιατρικές Εκδόσεις Βήτα.
Η συγγραφέας είναι επιστημονικός συνεργάτης της Σχολής Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Λάρισας. Στη σύνταξη του ιδιαίτερα επιμελημένου βιβλίου της έχει ακολουθήσει τα διεθνή διδακτικά πρότυπα για την επιλογή και παρουσίαση της ύλης, ώστε εκτός από την κάλυψη των αναγκαίων να προσφέρει ένα ελκυστικό, προσιτό και ευανάγνωστο κείμενο. Πραγματικά, η έκτασή του είναι αρκετά περιορισμένη για τον όγκο της γνώσης που περιέχει. Σε 6 κεφάλαια ταξινομεί κατά σειρά τα βασικά στοιχεία της λειτουργίας, της διαταραχής και του θανάτου του κυττάρου, των ενδοκυττάριων αθροίσεων και εναποθέσεων, της φλεγμονής με τις μορφές της, των διαταραχών της κυκλοφορίας, των νεοπλασιών και τέλος των αυτοάνοσων νοσημάτων. Το κείμενο συνοδεύει πλούσια εικονογράφηση, πράγμα που άλλωστε επιβάλλει η φύση του αντικειμένου.
Συνολικά, πρόκειται για ένα συνοπτικό αλλά επαρκές σύγγραμμα, που καλύπτει την απαραίτητη γνώση βασικών εννοιών γενικής Ιστοπαθολογίας με προσιτό και εύληπτο τρόπο, συμβάλλοντας στην κατάκτηση ενός κατάλληλου υπόβαθρου για την κατανόηση ειδικότερων εννοιών Ιστοπαθολογίας. Θα καλύψει ικανοποιητικά τις εκπαιδευτικές ανάγκες των ΤΕΙ, αλλά και τις ανάγκες συνοπτικής ενημέρωσης κάθε επαγγελματία του χώρου.
Η Δήμητρα Βαγγέλη μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών της στη Βιολογία από το Πανεπιστήμιο Πατρών, εκπόνησε την διδακτορική της διατριβή (ΡhD) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πεδίο της Μοριακής Ογκολογίας (Υπ. Καθ. Δ.Α. Σπαντίδος), όπου της απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα Ιατρικής, με βαθμό “Άριστα”.
Ύστερα από την τοποθέτησή της στο Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εξειδικεύτηκε στο αντικείμενο της Ιστοπαθολογίας, συμμετέχοντας ενεργά στην οργάνωση και διεκπεραίωση εκπαιδευτικού, διαγνωστικού και κυρίως ερευνητικού έργου, με δημοσιεύσεις επιστημονικών εργασιών σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια.
Η ενασχόλησή της με την εκπαίδευση και ειδικότερα με τη διδασκαλία μαθημάτων Ιστοπαθολογίας (Γενικής και Ειδικής) σε σπουδαστές Α-ΤΕΙ της δημιούργησε την εσωτερική ανάγκη να επιμεληθεί εκπαιδευτικών συγγραμμάτων “Ιστοπαθολογίας” για φοιτητές Ιατροβιολογικών Σχολών.
Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης των Ιατρικών Εργαστηρίων της ΣΕΥΠ, ΤΕΙ Λάρισας, ενώ παράλληλα ασκεί ερευνητικό έργο στο επιστημονικό πεδίο της Ιστοπαθολογίας.

Συγγραφέας: Βαγγέλη Δήμητρα
Εκδότης: Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-452-069-5
Σελίδες: 111
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Παθολογία , Ιστολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.11 €