Γαλάζιες παπαρούνες

Περιγραφή
Θιβέτ, 1948, παραμονές της κινεζικής εισβολής. Χήρα και ανάπηρη μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα, η νεαρή Πουτόν, δακτυλοδεικτούμενη από τους προληπτικούς συγχωριανούς της, ερωτεύεται τον Τζέιμι, ένα Σκοτσέζο ασυρματιστή που βρίσκεται στο χωριό τους για να εγκαταστήσει μια ραδιοφωνική βάση. Όταν η Κομμουνιστική Κίνα εισβάλλει στο Θιβέτ, οι χωρικοί πρέπει να φύγουν για να σωθούν. Με την καθοδήγηση του Κένπο Νίμα, ενός βουδιστή καλόγερου, το καραβάνι ξεκινάει για ένα ταξίδι συναρπαστικό και φρικιαστικό συνάμα, με ένα τέλος που λίγοι θα μπορούσαν να προβλέψουν σε αυτόν τον αγώνα ζωής και θανάτου ενάντια στο χρόνο.
Με φόντο τα επιβλητικά τοπία των θιβετιανών οροσειρών, οι «Γαλάζιες Παπαρούνες» κρύβουν μια πανέμορφη φωτογράφηση της ζωής στο Θιβέτ σε καιρούς ταραγμένους. Δραματική και καταιγιστική, η αφήγηση χαλαρώνει τους ρυθμούς της μόνο για να σκύψει με συγκίνηση και ευαισθησία πάνω από τα πρόσωπα των εξαντλημένων χωρικών, που διχάζονται ανάμεσα στην ανάγκη για επιβίωση και στην αγάπη για την πατρίδα και τους φίλους που αποχωρίζονται. Ωστόσο, ο αληθινός ρομαντισμός του βιβλίου βρίσκεται στο όραμα του νεοφώτιστου ξένου που ανακαλύπτει τη γοητεία μιας άγνωστης χώρας.
Ο Jonathan Falla γεννήθηκε το 1954 στην Τζαμάικα, μεγάλωσε στο Σάσεξ της Νότιας Αγγλίας και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ. Έχει εργαστεί σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στο Σουδάν και το Νεπάλ, ανακουφίζοντας τα θύματα της πείνας και του εμφύλιου σπαραγμού. Σήμερα ζει στο Φάιφ της Σκοτίας, όπου εξασκεί τρία επαγγέλματα ταυτόχρονα: είναι νοσηλευτής, μουσικός και βραβευμένος συγγραφέας. Έχει γράψει θεατρικά έργα, κινηματογραφικά και τηλεοπτικά σενάρια, μελέτες και διηγήματα. Οι γαλάζιες παπαρούνες είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Συγγραφέας : Falla Jonathan
Μεταφραστής : Αναγνωστοπούλου Βασιλική
Εκδότης : Νίκας / Ελληνική Παιδεία Α.Ε.
Έτος έκδοσης : 2002
ISBN : 960-296-075-2
Σελίδες : 300
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές : Παγκόσμια Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.52 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.