Γάμος και οικογένεια στο σύγχρονο κοινωνικό και επιστημονικό τοπίο

Περιγραφή
Τα θέματα του γάμου, της σχέσης των δύο φύλων και της οικογένειας είναι από τα πλέον πιεστικά ζητήματα της χριστιανικής ανθρωπολογίας στην εποχή μας. Για το λόγο αυτό απαιτείται συνεχής ορθοτόμηση και επικαιροποίηση του λόγου της αλήθειας του Χριστού, με στόχο την ανάδειξη, μέσα από το μεταβαλλόμενο ιστορικό και πολιτισμικό περίβλημα, του αναλλοίωτου πυρήνα της θεολογίας των διαφυλικών σχέσεων και του γάμου.
Ένα άλλο ζήτημα καίριας σημασίας είναι η βίωση των δυνατοτήτων του μυστηρίου του γάμου στην προσωπική, συζυγική και οικογενειακή ζωή των χριστιανών.
Στην οργάνωση της καθημερινότητας της συζυγικής και οικογενειακής ζωής, πολλά μπορεί να προσφέρει η γνώση και η εμπειρία των επιστημονικών εξειδικεύσεων της συμβουλευτικής και θεραπείας γάμου και οικογένειας, οι οποίες από τα μέσα του περασμένου αιώνα ερευνούν και αντιμετωπίζουν την πολυπλοκότητα και τα προβλήματα των συζυγικών και οικογενειακών σχέσεων, ως αποτέλεσμα των προσωπικών, κοινωνικών, πολιτικών, πολιτισμικών, επιστημονικών και οικονομικών εξελίξεων και αλλαγών.Η Πανωραία Κουφογιάννη είναι φιλόλογος και θεολόγος με ειδική εκπαίδευση στη Συμβουλευτική, τη Συμβουλευτική Ψυχολογία και τη Συμβουλευτική Γάμου και Οικογένειας. Είναι διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής και υπηρετεί ως Λέκτορας στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι παντρεμένη με τον ψυχίατρο Αθανάσιο Καρκανιά και μητέρα τριών παιδιών.

Συγγραφέας: Κουφογιάννη – Καρκανιά Πανωραία
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-333-696-3
Σελίδες: 200
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Οικογένεια, Γάμος

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.04 €